Grüner var minst like gode som Sparta torsdag kveld, men var for lite effektive foran mål. Her er det Robin Olsen Syversen som misser alene med Sparta-keeper Jens Kristian Lillegrend. Foto: Bjørnar Morønning

Effektiviteten kostet Grüner dyrt i surt tap mot Sparta

I en kamp Grüner hadde alle muligheter til å vinne, ble det til slutt et surt tap mot gjestene fra Sparta. � Vi er alt for lite effektive, sier hovedtrener Moten Elverud.

Det var to lag ute av form som møttes i Grüner ishall torsdag kveld. Hjemmelaget var svært interessert i å heve seg etter søndagens stortap i byderbyet mot Vålerenga, men det holdt bare nesten. Gjestene fra Sarpsborg vant til slutt 2-1.

— I dag var det surt å tape. Denne matchen synes jeg vi fortjener å få mer ut av. Det positive må være at dette var et utrolig stort steg opp fra matchen mot Vålerenga sist, sier hovedtrener Morten Elverud, til VårtOslo rett etter kampslutt.

Et speilbilde av sesongen

Kampen mot Sparta føyer seg inn i rekken av kamper Grüner burde fått mer ut av poengmessig denne sesongen. Selv om klubben før sesongstart var sett ut som det store slaktofferet, har klubben bitt relativt godt fra seg.

— Selvfølgelig har det gått litt opp og ned, men jeg føler at vi i mange kamper har vist at vi har noe på dette nivået å gjøre, sier lagkaptein Sebastian Skaar.

Torsdagens match ble på mange måter et lite speilbilde av sesongen så langt. Grüner-gutta skaper sjanser, men er for lite effektive foran mål.

Grüners Sondre Stokke Hougen scoret sesongens første mål hjemme mot Sparta. Foto: Bjørnar Morønning

— Vi utnytter sjansene våre for dårlig. I tillegg har vi verken klart å sette over- eller undertallsspillet på en skikkelig måte. Da blir det vanskelig å vinne kamper, slår hovedtrener Elverud fast.

Tenker ikke på nedrykk

Med sesongen på full fart inn i den avgjørende fasen, ligger Grüner godt sementert nederst på tabellen. Sjansene for å slippe å spille nedrykkskamper ved sesongslutt er minimale.

— Sjansen for nedrykk er noe vi ikke tenker på. Vi tar en kamp av gangen og har fokus på å prestere bedre fra kamp til kamp. Slik har det vært hele sesongen, understreker kaptein Skaar.

Sparta-keeper Jens Kristian Lillegrend skal ha en stor del av æren for at Sparta tok med seg alle tre poengene i Grüner ishall torsdag kveld Foto: Bjørnar Morønning

På spørsmål om å rangere sesongen så langt i forhold til forventningene før sesongen, er Skaar ikke helt sikker på hvor han står.

— På vårt beste har vi vist at vi er et godt hockeylag. På vårt dårligste, som ved starten av kampen mot Vålerenga forrige søndag, har vi vært veldig dårlige. Vi har dessverre ikke klart å prestere på et jevnt nok nivå hittil i sesongen, mener han.

Frisk start

Etter søndagens pinlige 8-2-tap hjemme mot Vålerenga, var det tydelig at Grüner-gutta var svært interessert i å revansjere seg selv. Og første periode startet friskt, uten at noen av lagene kom til de store sjansene. Den aller største muligheten i starten på perioden fikk Grüners Robin Olsen Syversen alene mot keeper, i spill fire mot fem. Sparta-keeper Jens Kristian Lillegrend vartet på sin side opp med en superredning.

Tar du ikke sjansene dine, som Grüner har slitt med gjennom hele sesongen, blir du gjerne straffet, og Sparta skulle også ta ledelsen 1-0. Med seks minutter igjen av perioden kunne Henrik Knold sette inn ledermålet med et pent håndleddsskudd.

Hjemmelaget ga likevel ikke opp. Og utligningen skulle komme raskt. Vel ett minutt senere er Sparta-keeperen på en skikkelig bærtur utenfor eget mål. Da kan Sondre Stokke Hougen enkelt sette inn utligningen i åpent mål. Hans første for sesongen.

Pucken spretter Spartas vei

Andre periode startet i samme lei som første, med spill som bølget fram og tilbake. Kvaliteten på det som ble vist ute på isflata var derimot så som så.

Midtveis i perioden får hjemmelaget to utvisninger på rappen, og på slutten av den siste får Sparta uttelling, da svenske Victor Öhman styrer inn en pasning fra Niklas Roest.

Grüner-keeper Mikkel Wik hadde en god dag på jobben. Dessverre var det ikke nok til å sikre Grüner-seier. Foto Bjørnar Morønning

Men hjemmelaget gir ikke opp. De får et par sjanser i overtallsspill. Men enten treffer pucken metallet bak Sparta-keeperen eller så spretter pucken litt bortelagets vei. En oppskrift det ikke er første gang vi har sett fra hjemmelaget denne sesongen. Uttellingen i overtallsspillet har vært alt for dårlig.

I tredje periode manglet det ikke på sjanser for å sikre en hjemmeseier. Men så var det dette med effektiviteten da.