Stjernen-spillerne kunne juble for en total snuoperasjon etter å ha ligget under 2-0 etter første periode mot Grüner torsdag kveld. Kampen endte til slutt Foto: Christian Boger

Total kollaps i midtperioden ga Grüner-tap hjemme mot Stjernen

Etter å ha ledet 2-0 etter første periode, kollapset Grüner hjemme mot Stjernen. Gjestene fra Fredrikstad vant til slutt 4-2.

Etter en førsteperiode som endte med en 2-0-ledelse til Grüners iskrigere, lå alt til rette for en skikkelig hockeyfest på Dælenenga torsdag kveld. To perioder senere måtte hjemmepublikummet se at gjestene fra Stjernen reiste hjem til Fredrikstad med seier. En totalkollaps fra Grüner i midtperioden var hovedårsaken.

— Det er trist å tape en kamp hvor du har en sånn ledelse og spiller to gode perioder. Jeg er usikker på hva som skjer i midtperioden, men det er helt klart at vi ikke møter opp når perioden starter, sier en skuffet Grüner-kaptein Sebastian Skaar, til VårtOslo.

— Må få 60 gode minutter

En hockeykamp varer i 60 minutter, og dette har Grüner-gutta slitt med å gjennomføre hele sesongen Særlig midtperioden har ofte vært vanskelig for Skaar og lagkompisene, uten at kapteinen har noen god forklaring på hvorfor det er sånn.

— Det er vanskelig å vinne matcher når du ikke klarer å spille godt gjennom hele kampen. Det er klart du kan ha noen downperioder i løpet av kampen, men hele perioder hvor vi ikke holder mål, holder ikke. Dette må vi snart finne en løsning på, mener lagkapteinen.

I 1 periode var Grüner et førende laget torsdag kveld. Her er det Krister Evensen som prøver seg med en Stjernen-spiller på slep. Foto: Christian Boger

Både Stjernen, på plassen foran på tabellen, og Manglerud Star, på plassen bak, har i landslagspausen styrket lagene sine med transatlantiske importer. Dette er noe Grüner ikke har ressurser til.

— Vi tenker egentlig ikke på hva de andre gjør. Vi tenker bare på hvordan vi kan bli bedre. Men det er klart at det nok ikke blir lettere å overleve med de endringene vi ser nå, tenker Skaar.

Fantastisk Grüner-start

Før kampstart var det ytterst få som hadde trodd at Grüner skulle lede to null før det var spilt to minutter, men slik ble den merkelige førsteperioden.

Etter vel ett minutt smeller Robin Olsen Syvertsen av et skudd. Det smeller i metall, men dommerne må sjekke målkameraet for å se om pucken ha vært inne. Etter å ha gransket videobildene, dømmes det mål.

Grüner-spillerne kunne juble for scoring to ganger i løpet av første periode. Foto: Christian Boger

Bare sekunder senere smeller det igjen Denne gangen er det slovakiske Kristian Kucera som gi Dælenenga-laget en tomåls ledelse.

Rett etterpå smeller det bak Grüner-keeper Mikkel Wik, men denne gang velger dommerne å annullere målet, uten at grunnen til dette er klar. Derfra og ut blir det en relativt jevn periode, med mye "Hawaii-hockey". Ved periodeslutt kan likevel østkantgutta ta med seg en to måls ledelse inn i garderoben.

Alt raknet i andre periode

Hva som ble sagt i Stjernen-garderoben i første pause er ikke godt å si, men det var et helt annet gjestelag som kom på banen i andre periode. Etter et lite Grüner-press de første minuttene, raknet det helt for laget fra Dælenenga.

Grüner kunne godt ledet mer enn 2-0 etter første periode. Her er det Hermann Sagfossen som er nære på å overliste Joel Rumpel.

Fire ganger skulle pucken ligge bak Grüner-keeperen. Alle målene ble scoret av Stjernens transatlantiske importer Braden Christoffer, Andrew O'Brien, Sam Coatta og Daniel Ciampini.

Slitent Grüner

Tredje periode startet der andre sluttet. Stjernen hadde overtaket og skapte det lille som var av sjanser te på isen virket amatørene fra Grüner rett og slett slitne etter en lang arbeidsdag før kampstart.

Selv om det skulle jevne seg noe utover i perioden var tempo- og kvalitetsnivået fra andre periode godt synlig også i sluttperioden.

Heller ikke veteran Vojtech Zounek klarte å overliste Stjernens sisteskanse torsdag kveld Foto: Christian Boger

Etter torsdagens tap blir dermed hjemmekampen mot Narvik kommende søndag svært viktig, da også nedrykksrival Manglerud Star tapte sin kamp tirsdag Dermed ligger Grüner fortsatt poenget foran laget fra drabantbyen på en 9. plass.

— Søndagen blir nok en viktig kamp. Nå må vi bare nullstille oss og vgi alt for å ta tre poeng mot Narvik, avslutter Sebastian Skaar.