Grüner-toget har full fart mot opprykk til Get-ligaen i ishockey. Nå får de også spille vårens kvalik-kamper hjemme i Grüner ishall. Foto: Christian Boger

Klart for hockeyfest på Løkka. Grüner får likevel spille kvalik til Get-ligaen på Dælenenga

Ishockeyforbundet gir Grüner dispensasjon fra tilskuerkrav og dermed lov til å spille kvalik på hjemmebane. Dersom det blir opprykk, blir det også besøk fra hockeystorheter som Vålerenga og Storhamar i hallen på Dælenenga neste sesong.

Publisert

Onsdag kveld tok Grüners ishockeyherrer seg til kvalikspillet om å få spille i Get-ligaen neste sesong. Med en avgjørende 7-4 seier hjemme i Grüner ishall mot gjestene fra Gjøvik var det sportslige på plass.

En liten bismak hadde likevel seieren. Norges ishockeyforbund kunne likevel nekte klubben kvalikspill, og eventuelt opprykk til øverste divisjon på grunn av manglende fasiliteter på Dælenenga.

Fredag formiddag kom glad-beskjeden.

— Forbundet har gitt oss dispensasjon fra deres krav til både kvalikspill og eventuelt spill i Get-ligaen. Dette er en veldig god dag for hele klubben, sier en svært fornøyd daglig leder Trond-Erik Larsen til VårtOslo.

Strid om publikumskapasitet

Det store stridsspørsmålet rundt ishockeyforbundets godkjenning av videre spill i hallen på Dælenenga har vært publikumskapasiteten. I utgangspunktet krever forbundet en kapasitet på 800 tilskuere for spill i kvalik og Get-ligaen. I forbindelse med dette har det vært en løpende dialog mellom forbundet og hockeyklubben.

Norges ishockeyforbund har gitt Grüner dispensasjon fra tilskuerkravet både i kvalikkampene og eventuelt spill i hockeyens øverste divisjon neste sesong. Foto: Christian Boger

— Vi har gjort det klart for forbundet at vi er dialog med kommunen for å utvide tilskuerkapasiteten på sikt. Men at vi ikke kan love at dette skal løse seg til seriestart dersom vi rykker opp til Get-ligaen. Dette har vi heldigvis nå fått gehør for, sier Trond-Erik Larsen.

I tillegg til en økning av publikumskapasiteten, har forbundet også pålagt klubben flere andre og mindre utbedringer i hallen. Dette gjelder blant annet fasiliteter for presse og en ekstra resultattavle. Dette er utbedringer som vil være på plass så raskt som mulig.

Håper på kvalikfest

Med klarsignal om at kvalik-kampene kan spilles på hjemmebane, ser den daglige lederen nå virkelig fram til de kommende oppgjørene i Grünerhallen.

— Dette skal bli moro. Nå håper vi at vi skal få til å skape en entusiasme rundt denne kvalifiseringen og kanskje et opprykk til Get-ligaen. Dette skal bli en real hockeyfest, sier Trond-Erik Larsen.

Med rundt 100 tilskuere på hjemmekampene denne sesongen er det mye å gå på for Grünerløkka-klubben.

Kvalifiseringsspillet starter med hjemmekamp mot årets dårligst plasserte i Get-ligaen, Ringerike, søndag 10. mars klokken 1700. Deretter følger bortekamper mot Narvik og Ringerike, før kvalikspillet avsluttes hjemme mot Narvik, søndag 24. mars klokken 1400.

Powered by Labrador CMS