Grüners Kristian Kucera gir Grüner ledelsen 2-1 i kampen mot Frisk Asker. Det holdt desverre ikke helt inn. Askerlaget vant til slutt 3-2. Foto: Christian Boger

Grüner hadde norgesmesterne i kne - seieren glapp helt på tampen

Etter fire strake tap stod norgesmester Frisk på programmet for Grüner. I 55 minutter hadde osloklubben gjestene i kne, så glapp det. � Dette var utrolig surt, sier kaptein Sebastian Skaar.

Det startet så bra for nyopprykkede Grüner med seier i første kamp mot opprykkskollega Narvik. Etter det har det gått tråere for iskrigerne fra Løkka. Med fire strake tap og regjerende norgesmestere Frisk Asker på andre siden av redline i kveldens kamp, var forhåpningene relativt lave blant de vel 300 frammøtte i Grüner ishall.

Kampen skulle likevel vise seg å bli svært mye jevnere enn det som var forventet. Til slutt kunne Frisk ta med seg en 3-2-seier hjem til Asker.

Grüner – Frisk Asker 2-3 (0-1, 2-1, 0-1). 327 tilskuere. Mål: 1. periode: 0-1 (2.55) Victor Björkung (Mikkel Christiansen, Max Krogdahl). 2. periode: 1-1 (26.24) Rolf Thomas Aastad (Vojtech Zounek, Krister Evensen), 2-1 (29.14) Kristian Kucera (Jesper Öhrvall, Håvard Steen), 2-2 (30.59) Anders Bastiansen (Mikael Dokken, Alex Lavoie). 3. periode: 2-3 (56.30) Hampus Gustafsson (Lavoie, Nicolay Andresen). Utvisninger: Grüner 6 x 2 min., Frisk Asker 6 x 2 min.

— Et stort skritt framover

Etter kampslutt var det en skuffet Grüner-gjeng som gikk av isen. I bytt etter bytt følte de at de mer enn matchet de regjerende mestrene.

— Dette var surt. Vi har dem skikkelig i kne til det er vel fem minutter igjen. Jeg føler vi fortjener å få mer igjen for den innsatsen vi legger igjen utpå isen her, sier Grüner-kaptein Sebastian Skaar, til VårtOslo.

Frisk-keeper Nicklas Dahlberg ble stadig satt på prøve torsdag kveld. Her redder han fra Grüners Kristian Kucera. Foto: Christian Boger

Skaar mener kampen var et stort steg i riktig retning etter noen tøffe kamper.

— I dag spiller vi bra igjen og viser at vi kan matche hvem som helst. Dette er med på å gi oss selvtillit etter noen tøffe kamper, mener Grüner-kapteinen.

God start og straffemiss

Etter fire kamper på rad uten seire var det tydelig at det var noe nerver hos gutta fra Grünerløkka i starten av kampen. Fra første dropp presset Frisk og fikk et noe heldig mål tre minutter ut i førsteperioden, etter skudd fra fra svenske Victor Björkung.

Utover i perioden kom imidlertid hjemmelaget sterkere og skapte noen småfarligheter. Aller farligst var det da Robin Olsen Syvertsen kom alene med Frisk-keeper Nicklas Dahlberg men ble felt. Dommerduoen ga Grüner straffeslag, men Olsen Syvertsen bommet mot Dahlberg. Dermed kunne Frisk gå i garderoben med en 1-0-ledelse.

Grüner og Robin Olsen Syversen fikk muligheten på straffeslag i første periode. Frisk-keeper Nicklas Dahlberg reddet skuddet. Foto: Christian Boger

Powerplay-bonanza

Hadde Grüner-gutta mista mer og mer respekten for de regjerende norgesmesterne ut i førsteperiode, ble respekten enda mindre i andre. Da Frisk-spiller Nicolay Andresen fikk en to minutters utvisning etter vel fire minutter, stupte Grüner-gutta i angrep. Til slutt kunne Rolf Thomas Aarstad, sette inn utligningen.

Og bedre skulle det bli for de nyopprykkede fra østkanten.

Rolf Thomas Aarstad (14) setter Grüners første mål for kvelden. Foto: Christian Boger

Etter at Frisk hadde pådratt seg nok en utvisning, kunne slovaken Kristian Kucera sende Grüner i føringen. Dessverre holdt det ikke helt inn. Vel ett minutt etter Grüners ledermål, kunne veteranen Anders Bastiansen sette pucken bak en ellers glimrende Grüner-keeper, Mikkel Wiik.

Sent vinnermål

Tredje periode startet, hjulpet av et overtallsspill fem-mot-tre med et fortsatt Grüner -press Tross to spillere mer på isen i vel to minutter, ble det ikke scoring.

— Vi må må jobbe for å bli mer effektive i overtallsspillet. Der har vi en liten svakhet, innrømmer kaptein Skaar.

Mikkel Wik var foretrukket framfor Jesper Ekeberg mellom stengene i kveldens kamp. Og den tidligere M/S-keeperen gjorde en solid innsats.Foto: Christian Boger

Med uret på vei mot spillerforlengelse skulle Frisk, som hadde tatt noe over ut over i den siste perioden, få seiersmålet. Noe som må føles veldig surt på Grünerløkka i dag. Deres svenske stjerne Hampus Gustavsson kunne sette pucken bak en strålende Martin Wik, etter retur fra vantet.

Lørdag reiser Grüner-gutta til Fredrikstad og bortekamp mot Stjernen.

— Jeg har troa på at vi kan vinne i Fredrikstad. Stjernen er et lag vi bør være helt på høyde med, understreker Sebastian Skaar.