Tidligere byråd for eierskap og næring, Geir Lipestad (Ap). Foto: Oslo kommune/Sturlasson
Tidligere byråd for eierskap og næring, Geir Lipestad (Ap). Foto: Oslo kommune/Sturlasson

Geir Lippestad gir seg som byråd i Oslo

Byråd for næring, eierskap og integrering, Geir Lippestad, går av som byråd. Toppbyråkrat Kjetil Lund (Ap) tar over, og to andre byråder endrer ansvarsfelt.

Publisert

I morges smalt nyheten om at den tidligere Anders Behring Breivik-forsvareren, Geir Lippestad, gir seg som byråd etter vel to års tjeneste.

Lippestad har blant annet hatt ansvaret for det kommunale foretaket Boligbygg. Foretaket havnet i hardt vær etter at Dagens Næringsliv tidligere i høst avslørte tvilsomme kjøp av 51 leiligheter for 222 millioner kroner fra konkursgjengangere. Lippestad fratrer etter eget ønske.

— Geir har gjort en solid jobb for byrådets satsing på næringsutvikling, integrering og mangfold. Han har løftet næringspolitikken, styrket kommunens eierskap og ledet arbeidet med å gjennomføre norgeshistoriens største krafttransaksjon, sier byrådsleder, Raymond Johansen, i en pressemelding tirsdag formiddag.

Lippestads avgjørelse betyr ikke at han gir seg helt i Oslo-politikken. Han vil fortsette som fast bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet ut perioden.

Kjetil Lund ny byråd

Lippestads etterfølger er allerede klar. Arbeiderpartiets Kjetil Lund (47) blir Lippestads etterfølger. Han har lang erfaring fra både politikk og embedsverk. Han har blant annet vært statssekretær i finansdepartementet og ledet sekretariatet under Jens Stoltenbergs periode som FNs spesialutsending for klima. Lund er i tillegg styreleder i Ruter.

Kjetil Lund blir Oslos nye byråd for næring, eierskap og integrering. Foto: Privat
Kjetil Lund blir Oslos nye byråd for næring, eierskap og integrering. Foto: Privat

— Med Kjetil erfaring fra kraftbransjen og klimaarbeid får vi ytterligere styrket arbeidet med aktivt eierskap og utvikling av grønt næringsliv, sier Johansen.

Fra helse til utdannng

Lippestads fratreden er ikke den eneste endringen i byrådskabalen tirsdag formiddag. Byråd for helse, eldre og sosiale tjenester, Inga Marte Thorkildsen (SV), flytter på seg og blir byråd for oppvekst og kunnskap. Hennes byrådskollega, Tone Tellevik Dahl (AP), går fra skole og utdanning til Thorkildsens gamle jobb.

— Etter to år er det naturlig for meg å se på oppgavesammensetningen. Derfor har jeg gjort en rokade i byrådet, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Powered by Labrador CMS