Det blir likevel ikke Joker-butikk i Normannsgata 44 på Kampen. Foto: Wikipedia/Wikimedia Commons / Ole Anders Flatmo
Det blir likevel ikke Joker-butikk i Normannsgata 44 på Kampen. Foto: Wikipedia/Wikimedia Commons / Ole Anders Flatmo

Planer om Joker-butikk i historisk bygg på Kampen skrinlagt. Nå ønsker beboerne dine ideer

Publisert

Etter lang tids kamp fra nærmiljøet er det nå klart at det ikke blir Joker-butikk i Normannsgata på Kampen. Nå ønsker beboerne ideer til hva man kan benytte bygget til.

Normannsgata 44 er en av de historiske bygningene på Kampen. Her har det tidligere vært både politistasjon og kunstgalleri.

De siste to årene har planen vært at bygningen skulle bli gjort om til en Joker-butikk. Dette har ført til heftige protester fra beboere og velforeninger i området.

I løpet av våren har Mehar-gruppen, som drifter Joker-butikkene, fått avslag fra arbeidstilsynet, og gitt opp å etablere butikk i lokalene. De ble da solgt tilbake til tidligere eier, og dermed står første etasje i bygget foreløpig tomt.

En seier for lokalmiljøet

— Dette er en stor seier for lokalmiljøet her oppe. Vi har helt fra starten ment at en Joker-butikk, med sine store og stygge reklameskilt, ikke ville passe inn her, sier leder for Kampen Vel, Tommy Grøtterud til VårtOslo.

— Denne bygningen er så sentral i planene rundt Thorbjørn Egners plass at vi ikke ønsker den ødelagt.

Kampen Vel er en ideell organisasjon som skal være et talerør for innbyggerne på Kampen, og Grøtterud forteller at engasjementet har hatt en størrelse og et omfang han aldri tidligere har sett blant beboerne på kampen.

Leder i Kampen Vel, Tommy Grøtterud, er fornøyd med at det ikke blir Joker-butikk i Normannsgata 44. Foto: Tarjei Kidd Olsen
Leder i Kampen Vel, Tommy Grøtterud, er fornøyd med at det ikke blir Joker-butikk i Normannsgata 44. Foto: Tarjei Kidd Olsen

— Det er ingen tvil om at dette har vært et prosjekt som nesten ingen i nærområdet har støttet. Her har Kampen-folket stått sammen for å bevare lokalmiljøet og sørge for at særpreget ved bydelen ikke blir ødelagt, sier han.

Ønsker et lavterskeltilbud

Siden bygget i dag står tomt ønsker Grøtterud og hans medspillere å skape et lavterskeltilbud innen kultur for barn og unge i lokalene.

— Vi ser for oss at disse lokalene hadde passet utmerket til et slikt tilbud.

— Klarer vi ikke å få til dette ser vi også for oss at det er mulighet for en liten nisjebutikk her. For eksempel har vi fått inn et veldig godt forslag om en jernvarebutikk, kombinert med salg av LP-plater, forteller han.

Ønsker hjelp fra deg og meg

I sin søken etter hva bygget skal brukes til ønsker Kampen Vel nå forslag fra beboere og andre til hva man kan fylle lokalene i Normannsgata med.

— Er det noen der ute som har noen gode ideer til hva vi kan fylle huset med er det bare å ta kontakt via vår Facebook-side, oppfordrer Grøtterud.

Powered by Labrador CMS