Nyttårsaften stengte Tøyenbadet dørene for godt fram til 2023. Erstatningsbassenget på Økern vil først kunne åpne i løpet av høsten. Foto: Bymiljøetaten
Nyttårsaften stengte Tøyenbadet dørene for godt fram til 2023. Erstatningsbassenget på Økern vil først kunne åpne i løpet av høsten. Foto: Bymiljøetaten

Det nye badeeldoradoet på Tøyen et skritt nærmere å bli realisert

� Vi satser på at badet kan stå ferdig i 2023, sier kultur- og idrettsbygg.

Publisert

I årevis har byens politikere debattert hva som skal gjøres med Tøyenbadet. Dagens anlegg fra 1976 har med tiden blitt både umoderne og nedslitt.

Etter flere runder med politisk behandling blant byens folkevalgte, varslet det rød-grønne byrådet i fjor høst at de ville rive det eksisterende badet og erstatte dette med et helt nytt og moderne bad. For å få realisert drømmen satte byrådet i årets budsjett av en milliard kroner til det nye badet.

Håper på åpning tidlig i 2023

I tråd med byrådets ønske om å bygge et helt nytt badeanlegg med flerbrukshall inkludert, har Kultur- og idrettsbygg de siste månedene jobbet med et forprosjekt. Her ser kommunen på mulighetene for å gjennomføre planene etter byrådets ønsker.

— Arbeidet med å utrede og prosjektere det nye Tøyenbadet er nå avsluttet, og prosjektet sendt til ekstern kvalitetskontroll, sier kommunikasjonsjef i Kultur- og idrettsbygg Haakon Berg Jensen til VårtOslo.

Ferdigstillelsen av forprosjektet er viktig på vei mot et nytt storbad for badeelskere på Tøyen. Når prosjektet er ferdig kvalitetssikret, vil forslaget komme til politisk behandling.

Men når det nye badeeldoradoet kan stå ferdig, er foreløpig noe uklart. — Vi opererer med en ferdigstillelse av anlegget i starten av 2023, sier Berg Jensen.

Nye innendørsbassenger og helt nytt utebad

Når kommunen først skal bygge et nytt Tøyenbad, har det vært stort engasjement og mye debatt rundt hva det nye badet skal inneholde. Etter mye fram og tilbake falt byrådet ned på en løsning hvor badet får fem basseng innendørs og minst to bassenger i friluft. I tillegg vil utebadet få en helt ny vannsklie. Den lenge etterlengtede flerbrukshallen for breddeidretten på Tøyen skal bygges som en integrert del av badet.

Slik ser byrådet for seg det nye badet:

  • 50×25 meter hovedbasseng
  • Eget stupebasseng
  • Varmtvannsbasseng
  • Barnebasseng
  • Enkle badelandselementer som sklie
  • Tilrettelagt for svømme- og stupekonkurranser på NM-nivå. Badet skal inneholde enkle og rimelige tribuneløsninger
  • Nytt utebad som skal gi et bedre tilbud enn eksisterende utebad
  • Kafé
  • Flerbrukshall bygget inn i det nye badet
  • I tillegg skal det nye Tøyenbadet få et helse-, velvære- og terapibad, samt en egen ungdomsavdeling.