Den danske kantspilleren Rikke Marie Madsen gjorde et svært solid inntrykk i sin Vålerenga-debut. Foto: Christian Boger

Vålerenga-jentene stanset tapsrekke mot Sandviken. Men fikk likevel ikke full poengpott

Etter lang fotballferie ville Vålerenga-jentene tilbake på vinnersporet. Kun tre poeng var egentlig godt nok mot Sandviken.

Da kampen ble sparket i gang på Intility arena lørdag ettermiddag var det to måneder siden siste seriekamp for Vålerenga-jentene. Før ferien hadde de gått på tre strake tap, og var svært interessert i å rette opp inntrykket i første kamp etter ferien.

Til tross for et tidvis spillemessig overtak holdt det ikke helt. Da dommeren blåste av kampen delte oslojentene og Sandviken poengene i varmen.

Burde ha vunnet

Ute på kunstgresset fikk publikum, litt over 300 i tallet, servert en heller middelmådig fotballkamp.

— Sandviken har vel ett skudd på mål og det går inn. Jeg synes vi burde ha vunnet, men vi er heller ikke giftige nok foran motstanderens mål, sier Vålerenga-kaptein, Sherida Spitze, til VårtOslo rett etter kampslutt.

Vålerenga-jentene skapte flere farligheter på dødball. Her header midtstopper Stine Ballesager Pedersen rett utenfor etter en corner. Foto: Christian Boger

Den nederlandske midtbaneterrieren, som i sommer tok en sølvmedalje i kvinnenes VM med Nederland, mener oslolaget må bli bedre til å skape sjanser.

— Vi skaper for lite og det kommer av at våre mest målfarlige spillere er for lite  innenfor 16-meteren. Dette må vi få gjort noe med, mener Spitze.

Danske med drømmedebut

Det at østkantjentene fikk med seg ett poeng ute på kunstgresset skal den danske nyervervelsen Rikke Marie Madsen ha mye av æren for. Ikke bare serverte hun innlegget til Natasha Dowie, som sørget for utligning til 1-1.

Madsen sto også bak svært mye av det Vålerenga skapte framover.

— Det var morsomt å kunne få en assist i debuten. Tempo her er høyere enn jeg er vant til, men det blir jeg mer vant med etterhvert, sier den danske kantspilleren.

Målscorer Natasha Dowie og resten av Vålerenga-laget var frustrerte etter 1-1 hjemme mot Sandviken. Her fortviler Dowie etter å ha bent første omgangs kanskje største sjanse. Foto: Christian Boger

Nå gleder hun seg til fortsettelsen i osloklubben.

— Nå må vi bare kjempe videre og trene hardt for å bli enda bedre, sier Rikke Marie Madsen.

Sjansefattig feriefotball

Første omgang ga et klart inntrykk av at det var lenge siden noen av lagene hadde spilt en tellende kamp. Kanskje spilte også varmen spillerne et lite puss. Denne førsteomgangen vil uansett ikke gå inn i historien som noen stor omgang

Med rundt 30 rader nede på gressmatta var det nødvendig med en vannpause i midten av hver omgang. Foto: Christian Boger

Det lille som ble skapt av farligheter var det dog oslojentene som skapte. Aller farligst var et skudd fra vel 16 meter fra Natasha Dowie, som Sandviken-keeper Nora Gjøen så vidt fikk fikk slått til corner.

Ellers var Vålerenga-jentene farlig framme på et par cornere, men uten at det ga noe tellende resultat. Sandviken derimot skapte knapt en eneste farlighet, og Vålerenga-keeper Guro Pettersen, hadde en av sine roligere førsteomganger i solsteika på Intility Arena.

To mål var beholdningen

Andre omgang startet egentlig der første startet med mye feriefotball. Plutselig eksploderte det likevel da Sandvikens Maria Brochmann fikk drømmetreff fra vel 20 meter og dundret ballen i krysset bak Vålerenga-keeper Guro Pettersen.

Pasningslegger Rikke Marie Madsen gratulerer målscorer Natasha Dowie etter utligningen, som sørget for ett poeng til Vålerenga-jentene. Foto: Christian Boger

Derfra og inn tok gjestene over litt av spillet, og Vålerenga-jentene skapte nesten ingen ting.

7.000 billetter solgt før ManU-kamp

Men i det 68. minutt skulle oslolaget få sin fortjente utligning. Etter et flott raid på venstresiden slo Rikke Marie Madsen en pasning på tvers, og på bakre stolpe kunne Natasha Dowie upresset sette inn utligningen.

Derfra og ut ble det hele en stillingskrig hvor ingen av lagene klarte å trekke det lengste strået

Onsdag kveld spiller Vålerenga-jentene årets største kamp hjemme på Intility. Da kommer damelaget til Manchester United på besøk.

Det er i skrivende stund solgt litt over 7.000 billetter til denne kampen. Det blir dermed den mest besøkte damekampen i norsk fotball noensinne.