Skiløypa på Ola Narr har vært en stor suksess denne vinteren. Foto: Skiforeningen
Skiløypa på Ola Narr har vært en stor suksess denne vinteren. Foto: Skiforeningen

Ut på ski i helga? I Tøyenparken, Frognerparken og Torshovdalen finner du preparerte skiløyper

Flere steder i indre by fins det preparerte løyper rett utenfor stuedøra. Vinteren er i høyeste grad fortsatt her.

Publisert

I vinter har det dukket opp både skiløype og jibbepark i øvre deler av Torshovdalen. Alt som et ledd i byrådets offensiv for å gi byfolk muligheten til å gå på ski i nærmiljøet.

— Oslo har en lang historie med oppkjørte skiløyper i byens parker. I lang tid har denne tradisjonen ligget brakk. Dette ønsket det nye byrådet å gjøre noe med, forteller idrettsbyråd, Rina Marian Hansen (AP), til VårtOslo.

Mulighet for både ski og snowboard

Anlegget i Torshovdalen består av både en 800 meter lang skiløype og en snøpark for snowboardere og freestyle-utøvere. Fra toppen av parken snor skiløypa seg pent nedover skråningen. De som ønsker mer action kan ta i bruk jibbeparken, som er anlagt rundt skateparken øverst i parken. Anlegget er opparbeidet med både kunst- og natursnø og vedlikeholdes jevnlig av bymiljøetaten.

— Dette har blitt et veldig fint anlegg og jeg håper folk i nærmiljøet vet å benytte seg av det, smiler byråden.

Hun er glad for at årets vinter har gjort det mulig å holde anlegget i god stand, til tross for at det ligger midt i byen.

— De siste årene har det jo ikke vært mye snø å skryte av. I år har vi heldigvis vært heldigere. Med kunstsnø i bunn og all den snøen som har kommet i år på toppen, har vi klart å lage gode forhold, sier Hansen.

Byråd Rina Mariann Hansen ønsker velkommen til skiløype og 'jibbepark' i Torshovdalen. Foto: Christian Boger
Byråd Rina Mariann Hansen ønsker velkommen til skiløype og "jibbepark" i Torshovdalen. Foto: Christian Boger

Populært også på Ola Narr

Det er ikke bare naboene til Torshovdalen som kan glede seg over lokale skiløyper. Også naboene på Tøyen fins det preparerte løyper rett utenfor stuedøra. Her har kommunen i samarbeid med Skiforeningen hatt flere arrangementer og flere gjenstår. Blant annet på Ola Narr i vinterferien.

— Besøket på Ola Narr har vært veldig bra og skiutleien har vært helt tom for ski de gangene den har holdt åpent, forteller en glad byråd.

En rekke løyper i indre by

— Midlene som anvendes til skiløyper er tilbakebetalte tilskudd til X-Games i 2016 (7,6 millioner kroner). Pengene er øremerket barn og unge. I og med at X-Games ble avholdt på Tøyen kommer de ubrukte tilskuddsmidlene lokalmiljøet til gode. Dermed får barn i indre by anledning til å gå på ski og leke i snøen i sitt nærmiljø, sier Hansen.

Følgende skiløyper står oppført på bymiljøetaten over preparerte løyper i parker og grøntområder i byen:

  • Frognerparken, 1.8 km
  • Rundløype ved Holmendammen, 1.1 km
  • Rundløype ved Nordre Abildsø gård, 1.3 km
  • Rundløype Voldsløkka, 1.5 km
  • Torshovdalen, 1.7 km
  • Tøyenparken, 1.5 km
  • Valle Hovin, 1.0 km
Powered by Labrador CMS