Foto: Morten Lauveng Jørgensen
Foto: Morten Lauveng Jørgensen

I dag forsvant taket på Ruseløkka skole. Etter 147 år. Se bildene

Onsdag morgen rullet rivingsmaskiner inn i skolegården på Ruseløkka og startet rivingen av de gamle skolebygningene. I dag gikk Ruseløkka skole over i historiebøkene.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke få elever som har tråkket sine barnesko i skolegård og skolebygg på Ruseløkka siden åpningen i 1871. Mye har endret seg siden den gang. Ikke minst læringsmetoder og krav til læringsmiljø. I dag var det Ruseløkka skole sin tur til å bli historie.

Valgte nybygg foran rehabilitering

Etter lengre tids debatt, hvor Fortidsminneforeningen og flere naboer engasjerte seg mot riving, vedtok byrådet og senere bystyret å bygge ny skole i stedet for å rehabilitere den gamle.

I mai startet den innvendige rivingen. I forrige uke ga plan- og bygningsetaten tillatelse til planene for bygging av nye Ruseløkka skole. I dag ankom de tunge rivingsmaskinene for å starte rivingen av selve skolebygningene. Rivingen beregnes å være ferdig en gang etter fellesferien.

Her kan du selv se taket på skolen forsvinne. (video: Christian Boger).

Ruseløkka skole ble tegnet av arkitekt Henrik Thrap-Meyer og etablert i 1871. Tyskerne rekvirerte skolen under andre verdenskrig og brukte den som kaserne. Skolen er på byarkivets nettsider omtalt som et av Oslos monumentale skolebygg.

Dagen da Ruseløkka skole ble revet