Foto: Morten Lauveng Jørgensen
Foto: Morten Lauveng Jørgensen

I dag forsvant taket på Ruseløkka skole. Etter 147 år. Se bildene

Onsdag morgen rullet rivingsmaskiner inn i skolegården på Ruseløkka og startet rivingen av de gamle skolebygningene. I dag gikk Ruseløkka skole over i historiebøkene.

Publisert

Det er ikke få elever som har tråkket sine barnesko i skolegård og skolebygg på Ruseløkka siden åpningen i 1871. Mye har endret seg siden den gang. Ikke minst læringsmetoder og krav til læringsmiljø. I dag var det Ruseløkka skole sin tur til å bli historie.

Valgte nybygg foran rehabilitering

Etter lengre tids debatt, hvor Fortidsminneforeningen og flere naboer engasjerte seg mot riving, vedtok byrådet og senere bystyret å bygge ny skole i stedet for å rehabilitere den gamle.

I mai startet den innvendige rivingen. I forrige uke ga plan- og bygningsetaten tillatelse til planene for bygging av nye Ruseløkka skole. I dag ankom de tunge rivingsmaskinene for å starte rivingen av selve skolebygningene. Rivingen beregnes å være ferdig en gang etter fellesferien.

Her kan du selv se taket på skolen forsvinne. (video: Christian Boger).

Ruseløkka skole ble tegnet av arkitekt Henrik Thrap-Meyer og etablert i 1871. Tyskerne rekvirerte skolen under andre verdenskrig og brukte den som kaserne. Skolen er på byarkivets nettsider omtalt som et av Oslos monumentale skolebygg.

Dagen da Ruseløkka skole ble revet

Powered by Labrador CMS