Finnmarksgata på Tøyen er nok en gang sommerstengt. Foto: Christian Boger
Finnmarksgata på Tøyen er nok en gang sommerstengt. Foto: Christian Boger

Venstre vil ha permanent løsning for Finnmarkgata, som sommerstenges nok en gang

Publisert Sist oppdatert

Atter igjen er Finnmarkgata sommerstengt for biltrafikk. Nå etterlyser Venstre i Oslo en helhetlig plan for gatas framtid.

Fram til 23. august vil Finnmarkgata på Tøyen, nok en sommer, være stengt for annet enn kollektivtrafikk. Nå reagerer gruppeleder for Venstre i bystyret, Guri Melby, på at gata igjen sommerstenges.

— Byrådet har ingen planer

— Vi synes det er helt greit at gata stenges for biltrafikk sommerstid, men synes det er trist at dette skjer uten at det foreligger noen klare planer for en permanent løsning. Og det fire år etter bystyrets vedtak, i forbindelse med Tøyen- skråstrek Munch-forliket, om å etablere et sammenhengende grøntdrag på Tøyen med et lokk over Finnmarkgata, sier Melby.

Hun mener at byrådet gjennom årets stenging gjør det de har lovet de ikke skal gjøre - stenge gater uten at det er noen forskjønnende tiltak på plass, som kan bidra til å skape bedre byrom.

Venstres Guri Melby etterlyser en helhetlig plan for Finnmarksgata. Foto: Arnsten Linstad
Venstres Guri Melby etterlyser en helhetlig plan for Finnmarksgata. Foto: Arnsten Linstad

Etterlyser varig løsning

Den tidligere miljø- og samferdselsbyråden etterlyser nå at byrådet kommer opp med en endelig planløsning for Finnmarkgata og området rundt.

— Det er derfor på høy tid at byrådet lander på en permanent løsning for Finnmarkgata, slik at arbeidet med å enten få et lokk over, eller omgjøre den til miljøgate, kan settes i gang. Dessverre ser det ikke ut til at byrådet har særlig hastverk med å gjøre noe med Finnmarkgata. Jeg vet ikke om dette skyldes intern uenighet om hva som bør gjøres, eller manglende interesse for saken.

Melby stusser også over at partiets forslag om at bystyret ber byrådet legge fram en endelig innstilling om Finnmarkgatas framtid, i siste bystyremøte kun fikk tilslutning fra opposisjonspartiene.

MDGs Harald Nissen: — En komplisert sak

VårtOslo har forsøkt å få en kommentar fra byråd for miljø- og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg, som tilhører Miljøpartiet de grønne (MDG). Det lyktes vi ikke med, men vi fikk en kommentar fra Harald Nissen, gruppeleder i bystyregruppa til Oslo MDG:

— Jeg vet at byrådet jobber med saken og at de er opptatt av å finne gode trafikkløsninger for Finnmarksgata og andre gater på Tøyen, sier Nissen til VårtOslo.

— Dette er en komplisert sak, så hva som er den beste løsningen er på ingen måte gitt. Her trenger man rett og slett mer tid før man lander saken. Det er bedre å ta seg litt ekstra tid her, enn å love dårlig gjennomtenkte løsninger og risikere å brenne av masse penger som kunne vært brukt bedre til å løfte bydelen.