VIFs Stefan Espeland versus Oilers 19 år gamle keeper Jonas Wikstøl. Espeland sørget tidligere i kampen for Vålerengas andre scoring mot Stavanger Oilers. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Surt straffetap men fortsatt tabelltopp for Vålerenga Hockey

� Vi er fortsatt i førersetet når det gjelder å vinne ligaen, sier Vålerengas sportssjef Espen "Shampo" Knudsen.

Ikke siden 2014 har Vålerenga Hockey vunnet Get-ligaen. Stor var derfor spenningen foran lørdagens storkamp mot Stavanger Oilers i DNB Arena. Vålerenga øynet sin 11. strake seier i eliteserien i ishockey, men like før slutt tvang Stavanger fram forlengning. Oilers vant til slutt 3-2 på straffer.

— Dette var et surt tap. Vi bør sikre seieren i andre periode, men dessverre blir det litt stang ut, sier sportssjef Espen "Shampo" Knudsen til VårtOslo etter matchen.

Tørke siden 2014

For østkantklubben, som er historiens mestvinnende i norsk hockey, har det vært lenge siden det var påfyll i premieskapet på Jordal. Ikke siden 2014 har gutta fra Sotahjørnet vunnet serien. Den gang ble seriemesterskapet sikret etter en imponerende 7-1-seier over Oilers på Jordal. Nå er håpet om nytt seriegull og kanskje også NM-bøtta igjen tent.

Ikke siden 2014 har Vålerenga Hockey vunnet Get-ligaen. Nå er de på god vei mot en ny seriemestertittel.

Sportssjef Knudsen var med på den siste store Vålerenga-dominansen i norsk hockey. Sammen med rekkekameratene Marius Rath og Stig "Myggen" Johansen terroriserte han et hvert motstanderforsvar. Nå har han igjen troa på at oslolaget kan gjøre det helt store.

— Med fire poengs ledelse og hjemmekamper mot Storhamar og Stavanger på menyen er vi fortsatt i førersetet. Nå har jeg troa på at vi nok en gang skal kunne bli best i Norge, understreker "Shampo".

Svensk magi

Starten på første periode var en relativt jevn affære. Muligens med et lite overtak til rogalendingene. Men så, etter vel åtte minutter, setter Tobias Lindström fart i midtsonen, tar seg forbi det som er av Stavanger-spillere, og banker pucken kontant i kassa bak keeper Henrik Holm. Ren svensk magi og ikke for første gang denne sesongen.

Oilers Daniel Bøen Rokseth forsøker å blokkere skudd fra Vålerengas Tobias Lindström under lørdagens kamp i DNB Arena i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Resten av perioden ble en relativt jevnspilt batalje med fysisk spill som av og til lå helt på grensen til det stygge, men dommerne så ut til å ha lagt seg på en relativt snill linje. Kanskje for ikke å stykke opp kampen med for mange utvisninger. Et klokt valg av Tor Olav Johnsen og makker Christian Bo Persson.

Fra jubel til spilleforlengelse

Var første periode jevnspilt, var andre periode det samme. Kanskje klarte Vålerenga å tilrive seg litt er av initiativet med flere giftige overganger. Alt skulle bli ødelagt av en fryktelig keepertabbe.

Steffen Søberg skal bare forlenge en lang puck fra Stavanger-spillene, men misser totalt. Missen fører til kaos foran gjestenes mål. Fra kort hold setter så Stephan Vigier pucken i nettet bak VIF-keeperen.

Vålerengas Villiam Strøm i duell med Oilers Johannes Johannesen lørdag ettermiddag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

— Det er synd at Steffen gjør den tabben i en kamp hvor han ellers gjør veldig mye bra, sier Knudsen.

Tredje periode ble en "rysare" av dimensjoner. ingen av lagene klarte å få det store overtaket. Elleve minutter før slutt pådro derimot Stavangers Mario Lucia en utvisning for høy kølle. Det skulle han ikke gjort. En av Vålerengas beste for sesongen, Stefan Espeland, fikk uforstyrret lade storslegga i powerplay og prikke skuddet bak Stavanger-keeper Holm.

Gleden skulle likevel bli kort. Med 46 sekunder igjen på matchuret fikk Stavanger lurt inn utligningen. I overtallsspill fikk siddisenes storskårer Jacob Lagace  pucken bak Steffen Søberg og sørget for spilleforlengelse i oljebyen.

Nervøse straffer

Etter siddisenes sene utligning ble spilleforlengelsen et langt gjesp. Selv etter en periode med to spillere mer på isen klarte ikke Oilers å overliste en til tider glimrende Steffen Søberg.

Slik er stillingen i Get-ligaen etter lørdagens storoppgjør i Stavanger. Grafikk: VGLive.no

Mangelen på skåringer førte til at det hele måtte avgjøres på straffer. Lenge så Rasmus Ahlholm ut til å bli den store helten med straffekonkurransens eneste mål.

Til slutt måtte dog oslogutta bite i det sure eplet etter at straffer fra Lagace og Markus Søberg så veien inn bak VIF-keeperen.

— For en brødreduell! Markus Søberg setter den avgjørende straffen for Stavanger mot broren Steffen. Siddisene tar igjen ett poeng på serielederen, kommenterte TV2s Kasper Wikestad på Twitter etter straffedramaet.