Nordlendinger som dukker opp til årets verdenscuprenn i parallellslalåm i renn i Holmenkollen 1. nuyttårsdag vil bli sluppet inn for halv pris. Her fra fjorårets renn. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Nordlendinger får se parallellslalåm i Holmenkollen til halv pris

Arrangøren ønsker å skape en god ramme med mye publikum rundt nyttårshelgas parallellslalåmrenn i Holmenkollen.

Publisert

Under verdenscupen i parallellslalåm i Holmenkollen første nyttårsdag vil arrangøren gi halv pris til nordlendinger som består en uhøytidelig dialektprøve. Målet er å skape engasjement rundt verdenscuprennet i den norske hovedstaden, og dels også å skape blest rundt Narviks VM-søknad til 2027.

— I samarbeid med Alpin-VM Narvik 2027 ønsker vi å vise verden hvilken fantastisk stemning norske supportere kan lage, sier daglig leder i Holmenkollen Skifestival AS, Kristin Vestgren Sæterøy til avisen Fremover.

Uhøytidelig dialektprøve

Det første verdenscuprennet i parallellslalåm i Holmenkollen første nyttårsdag gikk av stabelen i år. Rundt 7.000 mennesker møtte opp i «kollentåka» for å se det som dessverre endte med å bli en tung dag for de norske utøverne.

Henrik Kristoffersen blir en av løperne publikum kan se under parallellslalåmen i Holmenkollen 1. nyttårsdag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Nå ønsker arrangørene å skape en ytterligere ramme rundt arrangementet. Et ledd i dette er å gi alle nordlendinger som dukker opp halv pris på inngangsbilletten.

— Skirenn er morsomst med masse folk på tribunen. Derfor gir vi alle nordlendinger billetter til halv pris i arenaen 1. nyttårsdag, mot at de består en litt uhøytidelig dialektprøve, sier Vestgren Sæterøy.

Hun gir ikke detaljer om hvordan den uhøytidelige dialekttesten skal gjennomføres.

— Positivt for søknaden vår

Til Fremover forteller Erik Plener i arrangementskomitéen for Alpin-VM Narvik 2027 at det var arrangørene i Holmenkollen som ønsket samarbeid rundt nyttårsrennet. Han håper mange nordlendinger nå vil benytte seg av tilbudet om halv pris på inngangsbillettene.

— Alt engasjement for alpinsporten i Norge er positivt for VM-søknaden til Narvik. Derfor er det viktig å lage store folkefester på alle norske skirenn i vinter og i årene fremover. Jeg oppfordrer alle nordlendinger som befinner seg sørpå om å ta turen til Kollen 1. januar, sier Plener.

Powered by Labrador CMS