Vålerenga fotball håper en dialog med fotballforbundet kan åpne for mer blussing på tribunene på Intility arena neste år. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Vålerenga vil la supporterne blusse lovlig på hjemmekamper neste sesong

Vålerenga fotball håper på en dialog med Fotballforbundet rundt bruk av bluss på tribunene. � La oss forsøke å gi supporterne muligheten til å være den ressursen vi ønsker oss og vet de kan være, sier daglig leder Erik Espeseth.

Publisert

De siste serierundene i fotballens eliteserie har vært preget av supporterbråk og debatt om bruk av pyrotekniske effekter på tribunene. I to av sine siste kamper, borte mot Lillestrøm og hjemme mot Brann, har Vålerenga og deres supportere vært involvert.

Enden på visa blir som oftest bøter til klubbene etter ulovlig blussing på tribunene. Nå mener daglig leder i Vålerenga fotball, Erik Espeseth, da er på tide å se på ordningen med økonomiske straffesanksjoner på nytt.

— Bøter nå vil forsure den begynnende dialogen kraftig, og historien viser at bøter på ingen måte stopper ulovlig pyroteknikk på tribunene. Det går kun utover klubbenes økonomi, sier han til klubbens hjemmesider.

Klubben ønsker framover retten til selv å bestemme over egne arrangementer.

Tid for dialog mellom klubber og forbund

Etter høstens protestaksjoner fra supporterne, hvor de har kjempet for retten til å blusse og skape mer liv på norske eliteseriekamper, er sjefen på Valle godt fornøyd med at det ser ut til å bli en dialog rundt temaet.

Daglig leder i Vålerenga fotball Erik Espeseth ønsker å gi supporterne muligheten til å lage mer tribuneliv neste sesong. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

— Vålerenga er glade for at det er lagt til rette for dialog og imøteser en utvikling der vi kan få på plass regelverk og kjøreregler som fungerer for forbund, supportere og oss som klubb. Det er tross alt vi som arrangerer og gjennomfører våre hjemmekamper, og da er det naturlig at en større del av beslutningsprosessen bak hva vi kan og vil tillate ligger hos oss, mener Espeseth.

Han ser fram til å samarbeide med de andre klubbene og forbundet for å finne løsninger.

— Gi supporterne en sjanse

Espeseth er enig i at sikkerheten til alle som går på kamp er det viktigste momentet i vurderingen rundt bruk av pyroeffekter på tribunen. Han viser til at Vålerenga i alle år har tatt sikkerheten på stort alvor. Samt at det har vært forsvinnende få tilfeller av skader eller store, uønskede hendelser på klubbens arrangementer, enten det har vært benyttet lovlig pyroteknikk eller ikke.

— Nå bør forbundet la nåde gå foran sedvane og legge til rette for en fruktbar dialog mellom supportere, forbund og klubber. Målet må være å komme til enighet.

— La oss forsøke å gi supporterne muligheten til å være den ressursen vi ønsker oss og vet de kan være, sier Erik Espeseth.

— Vi har blusset siden 1999

For mange av Vålerengas supportere er utspillet fra den daglige lederen søt musikk.

Talsmann i Klanen, Erling Rostvåg, forteller til klubbens hjemmesider at de har blusset siden 1999, men at ting har blitt vanskeligere siden reglene for dette ble strammet inn av fotballforbundet i 2018. Nå håper han på en oppmykning av reglene.

Neste sesong kan det bli mer liv og røre på supportertribunen på Intility arena. Vålerenga vil tillate mer pyrobruk blant hjemmesupporterne. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

— Det var rimelig problemfritt å blusse før, men så kom innskrenkningene i 2018. Da vokste antall "uønskede hendelser" kraftig. Hvis vi kan gå tilbake til ordningen vi hadde i 2017 og fortsetter med klare rammer, hvor pyro er inkludert, da har vi en god greie på gang, sier Rostvåg

Han får full støtte av Vålerengas supporterkoordinator Matijas Loeb. Han mener Vålerenga-fansens eget pyroarrangement viser at de kan få til ting når de vil. Her var det søkt om tillatelse på forhånd og alt foregikk i ordnede former.

— Dette skal handle om publikum, om supporterne. Jeg mener bestemt at vi har kunnskapen og kompetansen til å arrangere trygge, gode kamparrangement som også inkluderer pyroteknikk som et underholdningselement. Alle skal føle seg ivaretatt og velkommen, også med pyro på tribunen, sier han.

Powered by Labrador CMS