Sean-Michael Sundquist jubler etter å ha scoret Grüners første mål i årets eliteserie. Dælenenga-laget slo til slutt gjestene fra Narvik 5-1. Foto: Christian Boger

Hockeyfest på Dælenenga da Grüner knuste Narvik i eliteserie-debuten

Etter 42 år var det endelig klart for eliteseriehockey på Dælenenga igjen. Og comebacket kunne ikke blitt bedre. Med 5-1 seier skaffet Grüner seg en solid dose med selvtillit.

— Dette var utrolig deilig. Det var en kjempestart, og det er lag som Narvik vi må slå for å overleve i eliteserien, sier en jublende glad Grüner-kaptein, Sebastian Skaar, til VårtOslo rett etter kampslutt.

— Vi var det klart beste laget

Etter en jevn førsteperiode, der Narvik fikk det første målet i overtall rett før pause, skulle hjemmelaget ta fyr i de to siste periodene. Etter bare 33 sekunder av den andre perioden, kunne den svenske nyervervelsen, Sean-Michael Sundquist banke inn utligningen til 1-1. Tre minutter senere kunne landsmann og backkollega, Kim Samuelsson, gi Grüner ledelsen. Derfra så ikke østkantgutta seg tilbake.

— Det var utrolig morsomt å få vårt første mål i eliteserien. Jeg synes vi gjør en kjempekamp og er mye bedre enn motstanderen, sier Sundquist.

Det smalt godt i vantene og Grüner slåss for seieren i lørdagens kamp. Forsvarsspillet satt svært godt. Foto: Christian Boger

Han får full støtte fra kaptein Skaar.

— I dag synes jeg vi gjør en veldig bra kamp og er flere hakk bedre enn Narvik. Dette gir oss troa på at det er mulig å overleve, selv om det uten tvil vil bli vanskelig, sier han.

To storkamper på rad

Etter lørdagens seier, venter nå to storkamper på amatørgutta i Grüner. Først Lillehammer borte, så Stavanger hjemme i Grüner ishall neste søndag.

— Det blir to helt andre kamper, men vi viser i dag at vi kan spille god ishockey. Jeg håper virkelig publikum hadde en god opplevelse i dag og vil fortsette å støtte oss utover i sesongen, sier kaptein Skaar.

Slovakiske Kristian Kucera jubler etter sin scoring som ga Grüner 3-0-ledelse. Foto: Christian Boger

Første periode

Første periode bød på lite finhockey, men med et lite overtak til Grüner. Særlig i overtall var østkantgutta farlig frampå flere ganger, men Narvik-keeper, Joona Partanen, var i det umulige hjørnet i kampens første minutter.

Med klokka på vei mot 20 minutter, virket det som om perioden skulle ebbe ut målløs, men med ett minutt igjen, pådro Grüners, Kristian Kucera, seg en utvising. Dermed ga Narviks Joachim Engesveen gjestene ledelsen med et halvt minutt igjen av perioden.

Nyervervelsen Robin Olsen Syvertsen var en av kampens store profiler. Foto: Christian Boger

— Vi spiller vel ikke noen dårlig første periode, og det er surt å få det målet i mot helt på slutten, mener kaptein Skaar.

Klasseforskjell i to perioder

Hva som ble sagt i garderoben i pausen mellom første og ande periode vites ikke, men det var et helt annet Grüner-lag som kom på isen etter pausen. Og det skulle bare ta tre minutter før backene Sean-Michael Sundquist og Kim Samuelson hadde ført Grüner opp i ledelsen.

Grüner valset i perioder over gjestene fra Narvik. Her er Vojtech Zounek farlig frampå. Foto: Christian Boger

Der backene var toneangivende i målprotokollen i starten av perioden, ville ikke Grüner-forwardene være noe dårligere. Etter halvspilt periode kunne den slovakiske nysigneringen, Kristian Kucera, legge på til 3-1.

Den siste perioden ble en maktdemonstrasjon fra Grüner, som viser at de har brukt sommeren godt både på treningsfeltet og overgangsmarkedet. Etter mål fra svenskene Emil Näsholm og Jesper Örvall ble sluttresulatet til slutt 5-1.