Bård Finne (i midten) og resten av Vålerenga-spillerne må gjennom vinteren trene i LSK-hallen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Vallhall tålte ikke å bli vannet, Vålerenga må trene hos erkerivalen

Vålerenga må legge vinterens sesongoppkjøring til LSK- hallen. � For oss er det veldig viktig at kunstgresset vi trener på blir vannet, sier trener Ronny Deila.

Publisert

I oppkjøringen til årets sesong ble det vannet foran hver eneste Vålerenga-trening som gikk innendørs i Valhall, men i ettertid har det vist seg at banen ikke tålte vanningen. På sine nettsider opplyser Oslo-klubben at kondens i anleggssystemet gjør at det ikke er mulig å vanne kunstgresset i 2019.

Vallhall sto ferdig i 2001 som Skandinavias største fotballhall.

Flytting skaper reaksjoner hos fansen

At Vålerenga skal trene på erkefienden Lillestrøms territorium før avreise til varmere strøk i spanske Marbella har ikke uventet skapt reaksjoner. Klubben understreker at det sportslige apparatet har vurdert andre løsninger, men fant ikke et bedre alternativ enn LSK-hallen.

Kunstgresset i Vallhall Arena tålte ikke å bli vannet gjennom sesongoppkjøringen til Vålerenga Fotball forrige vinter. Foto: Kjetil Ree / Wikimedia Commons

— For oss er det naturligvis veldig viktig at tempoet i treningene er høyest mulig, og da må kunstgresset vannes. I tillegg blir det mindre friksjon i gresset når det er vått, og da minsker også sjansen for skader betraktelig, sier Vålerenga-trener Ronny Deila.

Vålerenga og Lillestrøm skal etter planen møtes til generalprøve 23. mars før sesongåpningen. Forutsetningen er at de ikke skal møtes i en av de to første rundene i Eliteserien. Det er ikke bestemt om kampen skal spilles i Oslo eller på Åråsen.

Powered by Labrador CMS