Byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg er svært fornøyd med Oslofolks iver etter å kunne lade elbilen hjemme. Her fra åpningen av ladegarasjen på Vulkan i fjor. Foto: Christian Boger

Rekordmange borettslag i Oslo søker om støtte til ladere til elbil

— Dette er helt elektrisk og har blitt en større suksess enn vi kunne drømme om. Oslos innbyggere ligger helt i front i verden med å bytte til elbiler, sier byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg.

Publisert

Kommunen opplever svært stor pågang av søkere som vil få støtte til å installere ladepunkter for elbilene sine i borettslag.

Siden byrådet lanserte støtteordningen for borettslag som ønsker å opprette ladepunkter for elbiler 1. juni i fjor, er det gitt 340 tilsagn til en sum av 30,7 millioner kroner.

Tilsagnene muliggjør installering av vel 18 000 nye ladestasjoner. Dette er langt mer enn hva byrådet hadde regnet med.

—  Dette er helt elektrisk og har blitt en større suksess enn vi kunne drømme om. Det viser at Oslos innbyggere ligger helt i front i verden med å bytte til elbiler, sier en fornøyd byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg (MDG), til VårtOslo.

Hun mener tilskuddsordningen er tilpasset behovet i markedet noe hun sier den gode responsen er et tydelig bevis på.

Vil gjøre det enkelt å droppe fossildrevne biler

Hensikten med ordningen er å støtte nødvendig oppgradering av elektriske anlegg slik at flest mulig beboere i borettslag og sameier kan installere ladestasjoner. I dag er 50 prosent av nybilene som selges i Oslo elektriske eller hybrid-elektriske. Disse har behov for lading hjemme.

Stadig flere borettslag og sameier søker om kommunal støtte til å opprette ladepunkter for elbiler. Foto: Wikimedia Commons

— Byrådet er opptatt av å gjøre det attraktivt og enkelt for folk å velge seg biler som ikke bruker diesel eller bensin. Dette er et viktig skritt på veien mot renere luft og mindre klimautslipp fra Oslo, understreker byråden.

Hun ser gjerne at flere borettslag går sammen om å legge forholdene til rette for at stadig flere kan lade elbilen hjemme.

—  Jeg vil oppfordre alle borettslag i byen til å gå sammen og legge til rette for ladepunkter i garasjer og på parkeringsplasser. Det er enklere, billigere og ikke minst mye mer effektivt for strømnettet om man går sammen, sier Berg.

Powered by Labrador CMS