Stadig kommer det krav om at tiltak må settes i gang for hindre tiggere og andre å overnatte ulovlig. I fjor kom byrådet med en liste på 11 punkter de ville vurdere for å bedre på situasjonen. Et av disse tiltakene var et ønske fra Arbeiderpartiet om å vurdere en meldeplikt for tiggere i byen. Ett år senere konkluderer byrådsleder Raymond Johansen (Ap) med han likevel ikke vil vurdere en slik meldeplikt.
— Dette er en avgjørelse vi har tatt i samarbeid med politiet, sier byrådslederen.
I bystyremøtet onsdag svarte byrådslederen på spørsmål fra Høyres Maren Malthe Sørensen, som var bekymret for opplysninger om at tiggere hadde begynt å ta seg til rette i Ruinparken.
Annonse
— Bymiljøetaten har styrket arbeidet med patruljering av parker og andre områder hvor de ser at tiggere oppholder seg. Hittil i år har vi ikke opplevd episoder hvor bymiljøetatens folk har måttet rydde etter tiggerne, sier Raymond Johansen.
Byrådslederen viste i bystyresalen til politiet, som oppgir at det nå kommer færre tilreisende tiggere til hovedstaden enn tidligere. I løpet av året har det ikke blitt anmodet om politibistand en eneste gang i forbindelse med ulovlig overnatting.
— Vi har tett og god kontakt med politiet rundt spørsmål knyttet til tigging, men vi har ingen konkrete tall å vise til, innrømmer han.
Høyres gruppeleder i bystyret, Eirik Lae Solberg, peker på at overnatting i byens parker og andre offentlige rom strider med politivedtektene for hovedstaden. Han regner med at dette følges opp tett.
— Jeg regner med at det finnes referater fra drøftingene og vurderingene som er gjort når det gjelder avgjørelsen om å ikke vurdere å innføre en meldeplikt for tigging, sier han.