Fem personer er pågrepet og siktet etter et masseslagsmål under en demonstrasjon på Egertorget søndag ettermiddag. Foto: Leif Skandsen / flickr
Fem personer er pågrepet og siktet etter et masseslagsmål under en demonstrasjon på Egertorget søndag ettermiddag. Foto: Leif Skandsen / flickr

Fem pågrepet og siktet etter slåsskamp under flyktningedemonstrasjon på Egertorget

Fem personer er pågrepet og siktet etter masseslagsmål i Karl Johans gate i forbindelse med en demonstrasjons mot FNs migrasjonspakt.

Publisert Sist oppdatert

– Det var en varslet politisk markering hvor det var samlet folk fra ulike hold, både venstre- og høyresiden. Det oppsto en slåsskamp mellom flere personer på Egertorget, som politiet raskt fikk kontroll på. Det er ikke meldt om noen skadde, sier operasjonsleder Gjermund StokkliOslo politidistrikt til NTB.

Politiet har opprettet sak og de fem pågrepne er siktet for slåssing og ordensforstyrrelser.

Politisk uenighet

Sammenstøtet skal ha funnet sted mellom motstandere og tilhengere av migrasjonspakten.

— Angrepet kom nok fra folk som ikke deler de samme meningene som demonstrantene. Men det var ingen organisert motdemonstrasjon på stedet, sier innsatsleder Gunhild Finne Nilsen, til Nettavisen.

Innsatslederen sier det ikke ble benyttet noen form for slagvåpen eller andre våper under sammenstøtet.

Demonstrasjon mot FNs migrasjonspakt

Demonstrasjonen mot FNs migrasjonspakt var på Eidsvoll plass fra klokken 13 til 15.

Avtalen har som mål å styrke global migrasjon og styrke rettighetene til migranter og flyktninger. Det mest omstridte punktet i dokumentet er kravet til signaturland om å ta imot, tilrettelegge for og sysselsette migranter.