I sommer blir det lettere å leie e-bøker enn tidligere. Deichman bibliotek utvider repertoaret med 5500 titler. Foto: Stenungsund kommune / Flickr
I sommer blir det lettere å leie e-bøker enn tidligere. Deichman bibliotek utvider repertoaret med 5500 titler. Foto: Stenungsund kommune / Flickr

Har du leselyst i ferien? Nå utvider Deichman bibliotek med 5500 nye e-bøker

I sommer blir det ekstra attraktivt å låne e-bøker fra biblioteket, inkludert eldre titler som ikke har vært tilgjengelige på digitale plattformer før.

Publisert

Sommer og ferietid er for mange tid for bading og avslappende aktiviteter. For mange er den også en kjærkommen anledning til å lese den boka eller ti du ikke har fått lest ellers.

I sommer utvider Deichman bibliotek samlingen med e-bøker til utlån fra 2500 til 8000 titler. Dermed blir det enklere enn noen gang å kose seg med en god bok i ferien.

Nederst i saken finner du ut hvordan du får tilgang i praksis.

Kan nå tilby også eldre titler

Utvidelsen i antallet utgivelser som blir tilgjengelige som e-bøker vil spesielt kunne merkes på muligheten til å låne bøker som ikke tidligere har vært tilgjengelige på digitale plattformer i det hele tatt.

Gjennom appen eBokBib får Deichman's lånetagere nå tilgang til både rykende ferske titler og eldre utgivelser som i tillegg kan være vanskelige å finne i bokhandelen.

Strandliv og en god bok går gjerne hånd i hånd. Foto: UpSticksNGo Crew / Flickr
Strandliv og en god bok går gjerne hånd i hånd. Foto: UpSticksNGo Crew / Flickr

— Tidligere kunne vi tilby cirka 2500 titler, og dette var hovedsakelig nyere, norske utgivelser. Men gjennom den anbefalte modellen for innkjøp av e-bøker til bibliotek og forlagsavtaler kan vi også tilby tidligere utgivelser, og dermed kan lånerne våre nå utforske tusenvis av e-bøker, sier leder for Deichman biblioteks seksjon for fysisk og digital samling, Ellen Aabakken.

Bibliotekaren er spesielt glad for å kunne lansere utvidelsen i sommerferien, som vanligvis er høysesong for lesing blant nordmenn flest.

—  Det er veldig gøy å kunne trappe opp e-boktilbudet akkurat nå. Uansett hvor du tilbringer sommeren, kan du enkelt låne, lese og levere tilbake, forteller hun.

Slik låner du en e-bok

Har du ikke installert appen fra Deichman eller ikke lånt en e-bok før? Her er den enkle oppskriften på hvordan du kan få en god digital leseopplevelse i sommer:

  • Last ned appen eBokBib fra AppStore eller Google Play
  • Logg inn med bibliotekkortnummer og PIN-kode
  • Søk, lån, les og lever tilbake med noen enkle trykk på skjermen

Husk. Du kan låne inntil fem e-bøker av gangen.

Powered by Labrador CMS