Oslo skatehall på Voldsløkka er nominert til en av verdens mest prestisjefulle arkitekturpriser. Foto: Finn Ståle Feiberg / Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Oslo skatehall på Voldsløkka er nominert til en av verdens mest prestisjefulle arkitekturpriser. Foto: Finn Ståle Feiberg / Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Skatehallen på Voldsløkka kan vinne internasjonal arkitekturpris

Publisert

Oslo skatehall på Voldsløkka og det planlagte boligprosjektet «I love Nydalen» er blant prosjektene som slåss om en av verdens gjeveste arkitekturpriser.

Norske arkitekter har de senere årene høstet stor heder og ære rundt om i verden. Anført av arkitektene i Snøhetta, har norske arkitekter gjort seg bemerket internasjonalt. Nå har det skjedd igjen. I alt tre byggeprosjekter i Oslo er nominert til arkitektpriser under årets World Architecture Festival i Berlin i november.

World Architecture Festival

Festivalen omtales som Verdens arkitekturfestival. Den ble første gang arrangert i Barcelona i 2008.

Til festivalen nomineres omkring 200 prosjekter som konkurrerer om priser i 20-30 kategorier. En av kategoriene er «Årets bygning» (World Building of the Year).

Alle de nominerte prosjektene blir offentliggjort i World Buildings Directory Online Database.

— Vi er veldig spente

Et av de nominerte byggene er Oslo skatehall på Voldsløkka, tegnet av arkitektfirmaet Dark. Hallen, som allerede har høstet masse ros for sitt arkitektoniske uttrykk, er nok en gang nominert til en gjev arkitekturpris. Til festivalen i Berlin er bygget nominert i kategorien idrettsbygg.

— Det er utrolig spennende å bli nominert til en slik pris. Det er første gang vi har sendt inn bidrag, og vi er veldig spente, sier prosjektleder og arkitekt hos Dark Arkitekter, Merete Hoff, til Vårt Oslo.

— Idrettshaller trenger ikke være kjedelige

Hoff er svært glad for responsen og interessen rundt hallen, som åpnet i våres. Ikke minst har skatere fra hele verden reist til Oslo i ens ærend for å ta hallen i nærmere øyesyn og teste den ut.

Arkitekt Marianne Hoff er svært fornøyd med å være nominert til en stor internasjonal arkitektpris. Foto: DARK Arkitekter
Arkitekt Marianne Hoff er svært fornøyd med å være nominert til en stor internasjonal arkitektpris. Foto: DARK Arkitekter

— Det er spesielt morsomt å være nominert i kategorien for idrettshaller. Dette viser at en idrettshall ikke trenger å bare være et kjedelig bygg, understreker hun.

I love Nydalen

De to andre Oslo-prosjektene som er nominert er det ferdigstilte boligprosjektet Sæter terrasse på Nordstrand og det planlagte boligprosjektet «I love Nydalen». I tillegg er den nye terminalen på Gardermoen og det nye maritime museet i Stavanger nominert til priser under festivalen.

I alt er rundt to hundre prosjekter, både ferdigstilte og planlagte, fra hele verden med i kampen om medaljer i 32 kategorier.

Powered by Labrador CMS