Vålerengas nye stadion på Valle Hovin vil ikke bli forsinket som følge av byggearbeidene i Brunstunnelen, melder klubben selv. Foto: VPN

— Vålerengas nye stadion blir ikke utsatt, slik Dagsavisen antyder

Publisert

Dagsavisen skrev mandag at Vålerengas nye stadion på Valle kan bli utsatt på grunn av arbeid i Brynstunnelen. Leder for stadionutbyggingen, Stig Ove Sandnes, tilbakeviser dette.

Overraskelsen var stor hos daglig leder i Vålerenga kultur- og idrettspark, Stig-Ove Sandnes, da han mandag ettermiddag kunne lese i Dagsavisen at åpningen av Vålerengas nye hjemmebane kunne bli utsatt grunnet rehabilitering i Brynstunnelen.

Ifølge Dagsavisen vil stenging av Brynstunnelen stanse oppgraderingen av en liten del av Grenseveien. Denne stubben må på plass før Vålerenga kan få brukstillatelse til sin nye stadion fra 1. august, hevder avisen.

Dagsavisen rapporterer at åpningen av Vålerengas nye stadion kan bli utsatt. — Stemmer ikke, sier stadionansvarlig.

Tatt ut av sine proporsjoner

— Denne saken er tatt ut av sine proporsjoner. Det stemmer at veivesenet utfører arbeid i Brynstunnelen som vil utsette ferdigstillelsen av arbeidene i Grenseveien. Men dette vil ikke få noen innvirkning på åpningen av stadion og den tilhørende videregående skolen 1. august, sier han.

— Dette skal vi løse

Sandnes påpeker at byggingen ikke bare dreier seg om en fotballstadion med plass til 17.000 tilskuere, men også om en barnehage og en ny videregående skole. Alle involverte er derfor svært interesserte i at alt skal gå etter planen, uten større forsinkelser.

Daglig leder i Vålerenga kultur- og idrettspark, Stig-Ove Sandnes. Foto: Privat

— Vi har en god dialog med alle involverte parter når det gjelder problemene med Grenseveien. Dette er noe vi har visst om en stund og noe vi sammen skal klare å finne en løsning på.

Vil utsette ferdigstillelse av Grenseveien

Grunnet oppgraderingen av Brynstunnelen har Statens Vegvesen vært klare på at det ikke er mulig å ferdigstille Grenseveien, som leder til stadion, med kollektivfelt og sykkeltiltak. Dette gjør at Vålerenga kultur- og idrettspark har bedt kommunen endre rekkefølgekravet i reguleringsplanen, slik at stadion med tilhørende lokaliteter kan tas i bruk, til tross for at arbeidene i Grenseveien ikke vil være fullførte.

— Vi ber nå om en forskjøvet frist for arbeidene i Grenseveien, slik at dette ikke skal få noen innvirkning på åpning av vårt storslåtte anlegg, sier han.

Saken er nå sendt ut til ny høring av plan- og bygningsetaten i Oslo kommune. Frist for høringen er satt til tidlig i april.

 

 

 

Powered by Labrador CMS