For syvende år på rad strømmet oslofolk til "Havnelangs" søndag ettermiddag. Foto: Christian Boger
For syvende år på rad strømmet oslofolk til "Havnelangs" søndag ettermiddag. Foto: Christian Boger

Plastforurensning og miljøvern i fokus på havnas festdag. Se bildene fra Havnelangs

Skulpturer av plast, kunnskap om naturvern og mulighet for besøk på gamle skuter var bare noe av det publikum kunne oppleve på Oslo havns festdag.

Publisert Sist oppdatert

For sjuende år på rad inviterte Oslo havn byens befolkning til en vandring langs byens kaifront søndag. Arrangementet "Havnelangs" har blitt en årlig feiring av hva Oslo havn står for og hva de forskjellige aktørene i havna tilbyr. I tillegg hadde arrangementet i år en ekstra miljøprofil fordi Oslo er europeisk miljøhovedstad.

God oppslutning gråvær til tross

Med lørdagens strålende sol og sommervarme la kanskje søndagens gråvær en liten demper på oppslutningen blant oslofolk. Likevel var arrangørene svært godt fornøyde med publikumsoppmøte søndag ettermiddag.

— Vi er strålende fornøyd. Her har det vært et jevnt sig gjennom hele ettermiddagen, og det ser ut til at publikum har storkost seg, forteller en svært fornøyd kommunikasjonsrådgiver i Oslo Havn, Trude Thingelstad, til VårtOslo.

Bygge båt av søppel

Årets "Havnelangs" har på bakgrunn av miljøhovedstadsåret hatt et enda større miljøfokus enn tidligere år. Rosinen i pølsa var således et miljø- og vitenshow med Andreas Wahl, og showet viste seg å være svært populært blant publikum.

For de som heller ville delta selv, og ikke bare sitte og se på show, var det muligheter for å være med på å bygge en båt av plastsøppel, være med å utsmykke Oslos nye flyende skolehage eller besøke Oslos egen fullrigger Christian Radich, eller en av de andre veteranskipene på havna.