Pål-Hallstein Ous (38) kommer innom Tiger når han har tid, for å hjelpe til med å flytte vinyler. — Det koster meg ingenting å bare stikke innom etter jobben, sier han.
Pål-Hallstein Ous (38) kommer innom Tiger når han har tid, for å hjelpe til med å flytte vinyler. — Det koster meg ingenting å bare stikke innom etter jobben, sier han.

13 tonn med vinylplater flyttes fra platebutikken Tiger, og kundene er med på dugnaden

På grunn av flytting må nå platebutikken Tiger i Hammersborggata flytte hele 40 000 LP`er til et nytt lokale. Dette har fått både kunder og artister til å hjelpe til, og folk kommer innom for å bære når de har tid. — Rørende, sier butikksjefen.

Publisert

I Hammersborggata har Platebutikken Tiger ligget i 26 år, men på grunn av bygging er den lille platebutikken nå nødt til å flytte. Et nytt lokale i Bernt Ankers gate, bare 100 meter i luftlinje, skal derfor huse 40 000 vinyler.

Det er altså 13,2 tonn plater som må bæres til et nytt sted. En ordentlig dugnadsprosess med både kunder og artister er nå satt i gang, der folk kommer innom for å bære kasser på kasser med musikkplater.

— Alle monner drar

— Det er vanskelig å flytte mens man driver butikk. Jeg kan ikke fly rundt med kasser, jeg må stå her og passe butikken, sier butikksjef Christer Reitan.

Reitan forteller at det å ha dugnad var en tanke alle i butikken hadde fra starten, så de kjørte ut et opprop i sosiale medier, der kunder og artister plukka det opp med en gang.

Det er over 13,2 tonn med vinyler som skal flyttes til det nye lokalet.
Det er over 13,2 tonn med vinyler som skal flyttes til det nye lokalet.

— Hele ånden til butikken er en DIY, do it yourself, tankegang. Vi fikk rundt 30 påmeldte i løpet av en uke. Folk som ville ta i et tak, enten de hjelper oss med å male det nye lokalet en hel dag, eller bare henter en kasse med LP. Alle monner drar, forklarer Reitan.

— Koster meg ingenting

En av de som er med på dugnaden er Pål- Hallstein Ous (38). Han jobber ellers med rigging av konserter og er en ivrig vinylsamler.

— Jeg er jo glad i de ukommersielle aktørene generelt. Det som er spennende i Oslo er det som ikke bare er drevet av penger, kopier og trender. Alt som er spennende i kulturlivet starter på steder som dette, små scener, ungdomsklubber og lignende, sier Ous.

— Derfor er det ålreit å bidra, for å støtte de små stedene. Det koster meg ingenting å bare stikke innom etter jobben, fortsetter han.

Butikksjef Reitan sier han hadde et håp om at det skulle komme mange på dugnad, men at man fortsatt må være litt realist når det er snakk om en liten sjappe.

Butikksjef Christer Reitan synes det er gøy å se at stedet har en plass i hjertene til folk.
Butikksjef Christer Reitan synes det er gøy å se at stedet har en plass i hjertene til folk.

En butikk med stor påvirkning

— Jeg ble litt overrasket over hvor mange som ville hjelpe til. Det at folk bruker en halvtime til overs på vei hjem fra jobb er veldig rørende. Folk sier de var innom da de var 15 og kjøpte en plate her som har formet hele deres oppvekst. Det er kjempegøy å høre de historiene, sier Reitan.

Butikken har stått i 26 år, og gir ut plateutgivelser av artister innen punk, hip-hop, metall, indie og electronica, og Reitan sier han har sett fans av de forskjellige sjangrene selv dukke opp i dugnaden.

— Alt fra blitzpunkere til hip-hopere, og metalfolk til finansfolk, står side om side og bærer kasser og maler lokalet. I tillegg har det også kommet artister som vi har gitt ut ting for. Det er utrolig flott å se, forteller Reitan.

— At butikken har hatt en påvirkning i deres liv er fint å høre. Det er gøy å se at folk bindes sammen over stedet, og at stedet har en plass i hjertene til folk.

Powered by Labrador CMS