Kunstneren Georg Herold sammen med skulpturen Den røde dame. Foto: Caroline Korsvoll

Den røde dame har blitt Torggatas nye blikkfang og møtested

– Vi var på jakt etter en statue som kunne være tre ting: et blikkfang, en snakkis og et møtested. Da jeg så statuen av Georg Herold, følte jeg på sekundet at den oppfylte de tre kriteriene.

Publisert

Christen Wikborg er en av hovedpersonene bak den nye Mathallen i Torggata. Det nye spise- og drikkestedet er blitt en kjempesuksess og fylles hver dag opp av sultne og tørste oslofolk.

Utenfor Mathallen har Wikborg nå utsmykket Torggata bad med den permanente nye installasjonen Den røde dame, laget av den tyske kunstneren Georg Herold. Han har tidligere stilt ut på Galleri K på Skillebekk.

Den røde dame heises på plass foran Torggata bad. Foto: Christen Wikborg

– Jeg så Den røde dame utstilt for første gang i en park i Amsterdam for noen år siden og likte den med en gang. Installasjonen er leken på en hyggelig måte og passer bra til musikken og dansen ved Torggata bad, sier Wikborg.

Stilkontrast til Torggata bad

Han synes skulpturen fungerer som en fargeklatt og en stilkontrast til det klassiske bygget til Torggata bad. Skulpturen er integrert i den nybygde og bredere trappen opp til Mathallen. Mens foreldrene sitter og tar en matbit i trappa, kan barna klatre på den solide lagete skulpturen, ifølge Wikborg.

– På engelsk heter skulpturen The Lady in Red. Jeg synes dette er et svært passende navn til et kunstverk som ligger på Arbeidersamfunnets plass, sier han.

Christen Wikborg eier bygget hvor Mathallen ligger. Nå har han utsmykket plassen foran med statuen Den blikkfanget Den røde dame. Foto: Caroline Korsvoll

Kostbar installasjon

Kunstneren Georg Herold var selv til stede på åpningen. Formen til skulpturen bygget han med planker, så støpte han den på innsiden og malte den med rød-oransje farge. Den liggende statuen er 4,20 meter lang og halvannen meter høy.

Statuen har ligget på lager i Oslo i tre år allerede, men har nå endelig fått slippe til i lyset. Wikborg ønsker ikke å avsløre prisen, men innrømmer at dette ikke ble en billig dame.

Fullt av folk som tar årets første utepils foran Mathallen i Torggata. Foto: Christen Wikborg

– Jeg var forberedt på både positive og negative tilbakemeldinger til kunstverket, men så langt har folk vært utelukkende positive, sier Wikborg.

Powered by Labrador CMS