Oslo street food på åpningsdagen. Foto: 
Artur Dionisio
Oslo street food på åpningsdagen. Foto: Artur Dionisio

I går åpnet dørene til mathallen Oslo Street Food, i lokalene til Torggata bad

– Vi håper den nye mathallen blir en sosial møteplass for matglede og matkultur. Vi har gledet oss lenge til å fylle stedet med mennesker, sier gründer Wilhelm Larsen rett før åpningsdagen.

Publisert Sist oppdatert

Fra før rommer bygget med de hvite søylene konsertstedene Rockefeller og John Dee. Nå skal også matkonseptet Oslo Street Food fylle de historiske hallene til Torggata Bad, grunnlagt i 1925, som Oslos klart største bad.

Driver du eget firma eller jobber du som markedssjef? Bli kjent med VårtOslos annonsetilbud innen innholdsmarkedsføring, programmatiske plasseringer og direkte plassering/bannerannonsering.

Torggata bad

  • Badeansatalt i Torggata med fasade mot Arbeidersamfunnets plass i Oslo.
  • Innviet i 1925, bygd etter tegninger av arkitektene Morgenstierne & Eide
  • Badet var Oslo største, før det ble utkonkurrert av Frognerbadet og Tøyenbadet.

Oslo Street Food rommer 16 spisesteder med en blanding av street food-konsepter fra hele verden. For eksempel Ti' Punch, som tilbyr kreolsk inspirert mat og drinker, Silk Road som serverer vegan og glutenfri street food og Hawaii Oslo, som skilter med at de bringer aloha til Oslo, med autentiske oppskrifter fra Hawai.

Torggata bad på åpningsdagen. Foto: Geir Rognlien Elgvin
Torggata bad på åpningsdagen. Foto: Geir Rognlien Elgvin

Skjenkebevilling i hele mathallen

I tillegg er det fire barer og til sammen rundt 500 sitteplasser på de 1800 kvadrametrene. Hele innsiden har skjenkebevilling, så du kan gå fra matbod til matbod og forsyne deg, med ølglasset i hånda di. Der det tidligere var squashbaner, er det blitt en scene for konserter eller høytlesning for barn på søndager.

Hawaii Oslo bringer aloha fra Hawai til Norge. Foto: Daniel Augland
Hawaii Oslo bringer aloha fra Hawai til Norge. Foto: Daniel Augland

– Oslo Street Food skal være åpent fra lunsjtider til langt på natt og kommer til å bli det nye sentrumet i byen hvor øst møter vest, sier eiendomsinvestor Christen Wikborg (63) til magasinet Kapital. Wikborg kjøpte Torggata Bad i 2011 og har investert 145 millioner kroner i bygget, rundt 70 millioner i mathallen.

Erfarne driftere

Men det er selskapet Oslo Street Food som utvikler den nye mathallen og står bak driften. Styreleder og daglig leder er Wilhelm Larsen.

Wilhelm Larsen har business-bakgrunn fra København, men fant tidlig ut at det var street food han brant for. Foto: Vegard Velle
Wilhelm Larsen har business-bakgrunn fra København, men fant tidlig ut at det var street food han brant for. Foto: Vegard Velle

Han har fått med seg blant annet Toni Jørgensen og Dan Husted. Sistnevnte etablerte og drev mathallen Copenhagen Street Food på Papirøen i København. Jørgensen står blant annet bak street food-konseptet Duck It! som nå teller flere butikker i Norge og Danmark og Aalborg Street Food.

– Over 120 søkte om å få en bod. Vi har prøvesmakt maten til de fleste. Det var utrolig vanskelig å velge hvem som skulle komme med blant de mange, svært gode kandidatene, sier Larsen til VårtOslo.

Silk road serverer vegansk mat. Foto: Silk road
Silk road serverer vegansk mat. Foto: Silk road

Torggata er hot

Området rundt Torggata er i ferd med å bli Oslos hotteste og rommer blant annet Kulturhuset, Oslo Camping, Angst, Brygg, Good Knight, Gunnars Generarsjonsbar og Oche. Bare i høst er fire nye steder åpnet innen 100 meter fra Torggata Bad.

Men Larsen er ikke bekymret for alle utestedene i nærområdet. Tvert imot tror han det er en styrke for hele området at det skjer så mye der.

Oslo street food