Verken Thon Hotels eller Nordic Choice har svart på hvilke hoteller som nå er blitt stengt.

13.000 hotellrom står tomme i Oslo hver natt – mange hoteller stengt

Petter A. Stordalens hotellkjede Nordic Choice og konkurrenten Thon Hotels har nå stengt tolv hoteller i Oslo.

Publisert

Over 13.000 hotellrom i Oslo står nå tomme hver eneste natt, skriver Dagens Næringsliv.

Begge kjedene forbereder ytterligere nedstengninger i flere byer etter katastrofal gjestesvikt. I oktober holdt belegget seg i overkant av 20 prosent i Oslo. Men den siste uken, fra 9. til 16. november, sto i gjennomsnitt 86 prosent av alle tilgjengelige rom i hovedstaden tomme. I Bergen falt belegget til 17 prosent.

– Det er fullstendig katastrofe

– Det er rett og slett vanvittig lave tall vi ser nå for hotellene i de fleste byene, og det har virkelig igjen nådd bunnen denne uken mange steder, sier hotellrådgiveren Peter Wiederstrøm til DN.

– Det er fullstendig katastrofe. Enkelte byer har nå en losjiinntekt per tilgjengelige rom på kun rundt 100 kroner natten, sier han.

Han tror mange hoteller nå vil bli nødt til å stenge dørene. Til sammenligning var inntekten per rom den samme uken i fjor på over 800 kroner natten i Oslo.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS