Eier og administrerende direktør reiste på ledelsesseminar til Firenze og Berlin og behandlet temaer som nedbemanning, overkapasitet og læringsmiljø. Foto: Google Maps
Eier og administrerende direktør reiste på ledelsesseminar til Firenze og Berlin og behandlet temaer som nedbemanning, overkapasitet og læringsmiljø. Foto: Google Maps

Barnehage-ledelsen reiste til Firenze, Berlin og Edinburgh. Tok aromamassasje og oppsøkte proseccosteder

En privat barnehage på Frogner i Oslo må betale tilbake 1,7 millioner kroner etter at bydelen mener pengene er misbrukt.

Publisert Sist oppdatert

Eierne av Månestråle barnehage har fått et krav fra bydel Frogner om å betale tilbake 1,7 millioner kroner etter at det er påvist alvorlige regelbrudd i forbindelse med tilsyn, skriver Klassekampen.

En rapport slår fast at ledelsen har misbrukt offentlige tilskudd og foreldrebetaling til å dekke kostnader og aktiviteter som ikke er relatert til driften.

Med 150 barn er Månestråle en av Oslos største private barnehager. Den eies av selskapet Child Planet AS.

Aromamassasje på jobbseminar

I bydelens rapport nevnes det at eier og administrerende direktør i 2015 reiste på ledelsesseminar til Firenze, Berlin, Edinburgh og London. Mens de to skal ha behandlet temaer som nedbemanning, overkapasitet og læringsmiljø oppsøkte de aromamassasje og turer med turistbåt, ifølge Klassekampen.

I programmet for Firenze heter det at «Noen vil kanskje shoppe litt, og noen vil oppsøke noen proseccosteder, jeg har hørt at det finnes :)»

I et svar til tilsynet har styrelederen i barnehagen forsvart pengebruken med at det er bedrevet «management by walking around». Tilsynet er uenig i dette og mener seminarene kunne vært holdt hjemme.

Feil regeltolkning

Tilsynet kritiserer også eieren for å ha gitt seg selv for høy lønn, samt en rekke frynsegoder.

Advokat Pål Berg er styreleder i Child Planet. Han vil ikke prosedere saken i mediene, men sier vedtaket bygger på en feilaktig tolkning av regelverket.