Ingeborg Cecilie Slørdal Tellefsen, Oda Tønnesen Havgar, Emma Maevski og Victoria Hiu Tong Cheung deltok alle for Oslo Idrettslag skøyter under NM.

Oslo Idrettslag Skøyter med strålende innsats under NM i kunstløp

Oslo Idrettslag Skøyter tok fire medaljer i helgens Lands- og Norgesmesterskap i kunstløp i Trondheim.

Denne helgen var kunstløpnorge samlet til Norges- og landsmesterskap i kunstløp 2023 i Trondheim. Oslo Idrettslag skøyter hadde åtte løpere med i mesterskapet, og sikret hele fire medaljer.

Kunstløp er en voksende idrett i Norge, og nivået blant de norske utøverne blir stadig høyere.

Ny norgesrekord

I juniorklassen forsvarte Oda Tønnesen Havgar norgesmestertittelen fra i fjor, og satte i tillegg ny Norgesrekord sammenlagt med 139,08 poeng. I kortprogrammet lørdag hadde hun høyest poengsum av samtlige løpere i konkurransen med hele 53.71 poeng, og i friløpet på søndag leverte hun også strålende og fikk 85.37 poeng.

I novice-klassen fikk Victoria Hiu Tong Cheung gullmedaljen, mens Emma Maevski fikk 2. plass.

I senior friløp gikk Ingeborg Cecilie Slørdal Tellefsen et supert løp og klarte med det å sikre seg bronsemedaljen.

Gull og sølv i Landsmesteskapet

I novice klassen var det duket for spenning. Oslo Idrettslag Skøyter hadde med hele fem løpere. Victoria Hiu Tong Cheung sikret seg gullmedaljen, Emma Maevski fikk 2. plass, mens Maya Millicent Massiah Kvernberg fikk 4. plass, ifølge en pressemelding.

Oslo Idrettslag Skøyter er en av to kunstløpklubber i Oslo, og har sin hjemmebane på Jordal.

I juniorklassen forsvarte Oda Tønnesen Havgar norgesmestertittelen fra i fjor, mens Cecilie Slørdal Tellefsen (til høyre) sikret seg bronse i seniorklassen.

Klubben har i dag rundt 60 aktive konkurranseløpere, representert på alle nivå. OI har også løpere på forbundslaget i kunstløp.