— Nå har denne gruppen gitt folk et sted å bo. Gitt mange folk i karantene mat, medisiner, klær og leker. Den har hjulpet til med å skysse folk frem og tilbake til legetimer. Mange har fått noen å prate med, gode råd og nye bekjentskaper, står det på Oslo hjelper Oslos Fb-side.

"Oslo hjelper Oslo" har fått 39.000 medlemmer

Oslofolk strømmer til apper og egne nettgrupper for å hjelpe. Også i resten av landet vil folk hjelpe hverandre.

Publisert

Gruppen "Oslo hjelper Oslo" hadde fredag ettermiddag 39.000 medlemmer. Titusenvis av andre har sluttet seg til liknende grupper for byer og lokalmiljøer over hele landet.

Facebook er et av mange nettsteder som har bragt folk sammen i grupper der man hjelper hverandre med innkjøp, gjøremål og økonomiske utfordringer.

Appen Nabohjelp får tusen nye brukere hver dag. Obos, som står bak appen, melder at de den siste tiden har fått over 10.000 nye brukere.

Les også: 10 tips til helgetur i Oslo, fri for korona

— Rørende å se engasjementet

Nabohjelp ble opprinnelig laget for å gjøre det enklere for folk i samme nabolag å dele på ting og hjelpe hverandre med gjøremål. Nå har tjenesten til sammen over 130.000 brukere.

— Det er rørende å se hvor stort engasjement folk viser i denne vanskelige tiden. Og vi tror behovet for bistand på ingen måte vil avta med det første, sier digitaldirektør Cathrine Wolf Lund i Obos.

Torsdag opprettet også Finn.no en egen korona-kategori blant sine tjenester for å koble hjelperne med folk som trenger en ekstra hånd under koronakrisen.

Samme nettsted satte i forrige uke en stopper for salg av produkter relatert til korona, blant annet for å hindre folk i å ta seg for godt betalt for produkter som masker og munnbind.

Powered by Labrador CMS