Ny nestleder (t.v) Maiken Sætran Lium (27) og ny leder Cathrine Linn Kristiansen (35) tar over roret i feministorganisasjonen Kvinnefronten.
Ny nestleder (t.v) Maiken Sætran Lium (27) og ny leder Cathrine Linn Kristiansen (35) tar over roret i feministorganisasjonen Kvinnefronten.

Kvinnefronten med ny leder fra Torshov og nestleder fra Ensjø

Kvinnefronten valgte søndag Cathrine Linn Kristiansen, fra Torshov, til leder og Maiken Sætran Lium, fra Ensjø, som nestleder. Organisasjonen har hatt flat struktur uten valgt leder siden 2007, men har nå med stort flertall bestemt å velge ledere.

Publisert

– Jeg takker medlemmene i Kvinnefronten for tilliten. Det er en stor ære å få være med å lede Norges eldste radikale kvinneorganisasjon. Nå er det viktig at Kvinnefronten fortsetter å være en tydelig stemme for kvinnefrigjøring nasjonalt og i felleskap med den globale kvinnebevegelsen, sier Cathrine Linn Kristiansen.

Kvinnefronten feirer 50 år i år, og det har vært jubileumsmarkeringer over hele landet. Dette har også vært en anledning til å se framover og reflektere over hvilken rolle organisasjonen skal spille de neste 50 årene.

– I en tid der kvinnerettigheter er under press og det er langt igjen til likestilling, trengs radikal feminisme minst like mye som før. Vi har mye å ta tak i, sier Maiken Sætran Lium, i en pressemelding.

Til rungende applaus

Cathrine Linn Kristiansen (35) ble valgt til leder til rungende applaus på landsmøtet. Hun har sittet i landsstyret og arbeidsutvalget i åtte år, og har vært talskvinne for organisasjonen. Kristiansen er godt kjent både internt og eksternt i Kvinnefronten, og har markert seg som en dyktig politisk og organisatorisk ressurs.

Maiken Sætran Lium (27) er valgt til nestleder. Hun har vært en del av ledelsen i fire år og har lang erfaring med organisasjonsarbeid. Lium har spesielt markert seg i forbindelse med 8. marskomiteen i Oslo.

Powered by Labrador CMS