Disse fikk nylig jobb. Fra venstre til høyre: Gabriel Vieira, Lars Stray, Selina Andersen, Christoffer Hoel, Jan Daviknes, René Wallach, Sander Lillemoen, Thomas Debelian, Yasir Ali.
Disse fikk nylig jobb. Fra venstre til høyre: Gabriel Vieira, Lars Stray, Selina Andersen, Christoffer Hoel, Jan Daviknes, René Wallach, Sander Lillemoen, Thomas Debelian, Yasir Ali.

Her har masse oslofolk fått jobb i det siste. Bransjen går så det suser

Just Eat har ansatt rundt 90 personer i Oslo siden årsskifte. Det er ikke et krav at man behersker norsk, noe som åpner for mange personer med innvandrerbakgrunn som ikke får jobb andre steder.

Publisert

Just Eat leverer favorittmaten til folk på døra. Matleveringen holder liv i restauranter og kokker i Oslo som ellers ikke ville hatt noe å gjøre under koronatiden.

Just Eat har kontorer på Ryen, og veldig mange av sjåførene firmaet har ansatt jobber her i byen. De 90 nyansatte er kvinner og menn i alle aldre, en god andel har innvandrerbakgrunn.

– Som sjåfør i Just Eat er det ikke et absolutt krav at man behersker norsk. Det holder at man kan snakke engelsk. Det gjør at flere som ellers sliter med å komme inn i arbeidsmarkedet, får en mulighet her, sier Carsten Boldt, administrerende direktør i Boldt.

Carsten Boldt leder selskapet som leverer mat til stadig flere.
Carsten Boldt leder selskapet som leverer mat til stadig flere.

Nordmenn elsker pizza

Carsten Boldt forteller om et firma i sterk vekst, som vil tredoble salgsstyrken i løpet av inneværende år. Egne sjåfører gjør at firmaet får bedre kontroll over matleveringen og servicenivået, oppgir han.

Mye av matleveringen er pizza. I forhold til resten av Skandinavia, kjøper nordmenn langt mer pizza.

– Pizzaaktørene er svært sterke og er de som har banet vei for takeaway, lenge før andre kjøkkentyper kom på banen. Norge er det landet i verden der man spiser mest pizza per innbygger, Italia er nummer to, sier Boldt.

Ligger bak i digitaliseringen

Han forteller også at vi, til tross for at Norge på mange områder er fremst i digitaliseringen, er ett til to år bak våre naboland.

– Når det gjelder digitalisering av restaurantbransjen, er Norge fortsatt et stykke bak svensker og dansker. I stedet tviholder nordmenn på telefonen som bestillingskanal, sier Boldt.

Under koronapandemien i 2020 økte antall takeaway-bestillinger hos firmaet med over 30 prosent. Selskapet formidlet matbestillinger for 250 millioner kroner i Norge i løpet av fjoråret.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS