Caroline Heitmann, Heidi Sofie Andresen, Håkon Strand, og Maja Marcussen.
Disse står bak utstillingen: Caroline Heitmann; markedssjef i Norli, Heidi Sofie Andresen og Håkon Strand fra Strand Forlag og Maja Marcussen fra Norli.

Nasjonalgalleriet har stått tomt i fire år: Gjenåpner med utstilling om tegneserier

Fire år etter at Brudeferd i Hardanger ble bært ut av Nasjonalgalleriet, rykker Donald, superhelten The Urban Legend og Pondus inn. Utstillingen viser tegneserienes historie, fra hulemaleriene til i dag.

Publisert

Fire år etter at Brudeferd i Hardanger ble bært ut av Nasjonalgalleriet, rykker Donald, superhelten The Urban Legend og Pondus inn. Tegneserieutstillingen vil være åpen for publikum fra 10.-17. juni.

Utstillingen viser tegneserienes historie, fra hulemaleriene til i dag. De lange linjene blir fortalt i nettopp tegneserieformat – med utgangspunkt i boka «Tegneserienes historie», av Øyvind Holen og Tore Strand Olsen.

Aktuelle norske serier

Utstillingen presenterer blant annet Helen Kaldheims norske manga, Øystein Rundes serier om antibiotika og stamceller og Nora Dåsnes, om hvordan det var å være ung etter 22. juli.

Bak utstillingen står bokhandlerkjeden Norli og forlagene Egmont og Strand.

– Det har vært en kraftig tilvekst av tegneserier for barn og unge de siste årene. Vi ønsker å vise noe av alt det kreative og spennende som har kommet til, sier Caroline Heitmann, markedssjef i Norli.

Pirrer nysgjerrigheten

Hun mener tegneserier er en viktig vei inn i lesingen og håper at mange vil oppdage nye bøker som pirrer nysgjerrigheten.

– Det har vært skrevet mye om fallende leseglede og leseferdigheter blant barn de siste ukene.

Tegneserieutstillingen vil være åpen for publikum fra 10.-17. juni.

Powered by Labrador CMS