Gamle Botsen i Oslo fengsel. Oslo fengsel er i dårlig forfatning. En beslutning om hva som skal skje med fengselet fattes våren 2020. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Gamle Botsen i Oslo fengsel. Oslo fengsel er i dårlig forfatning. En beslutning om hva som skal skje med fengselet fattes våren 2020. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Eiendomsmilliardær foreslår nytt Oslo-fengsel på Hurum

Eiendomsselskapet Santo ber justisminister Jøran Kallmyr (Frp) og Statsbygg, som har byggeoppdraget med nytt fengsel, vurdere å bygge på Hurum fremfor i Oslo.

Publisert

Statsbygg er på jakt etter egnede tomter med beliggenhet i eller nær Oslo. Kravet om å bygge i Oslo har falt bort, men reisetiden må være maksimalt 40 minutter fra Oslo, skriver Finansavisen.

Hurum kommune helt sørøst i Buskerud fylke, og Santo har i flere år forsøkt å danne et privat alternativ.

Initiativ fra milliardær

Santo er bygget opp av eiendomsmilliardæren Pål Borgersen og styres av datteren Caroline. Hun mener Justis- og beredskapsdepartementet bør vurdere Santos alternativ.

– Vi bør få et møte med justisminister Jøran Kallmyr. Vi mener vi har et fullverdig alternativ til det staten selv kan bygge, sier Caroline Borgersen.

Dyrt og dårlig

Kallmyr uttalte i sommer at det er en dyr og dårlig løsning for samfunnet å bruke mye penger på å holde Oslo fengsel i gang. Fengselet er i dårlig forfatning, og det haster med flere soningsplasser i Oslo-området, skriver Finansavisen.

Hurum kommune er omgitt av Oslofjorden, Breiangen og Drammensfjorden. Ved Oslofjorden grenser Hurum til Frogn, Vestby, Moss, Horten og Re. Den 1. januar slås Hurum, Røyken og Asker sammen til nye Asker kommune.

Powered by Labrador CMS