Grusbanen på Klosterenga er i ferd med å bli omgjort til kunstgress. Banen blir høyst sannsynlig åpnet tidlig i høst. Foto: Klosterengas Venner

Etter sommerferien står kunstgressbanen på Klosterenga endelig ferdig

Utsettelse av anleggsstarten har ført til store forsinkelser med kunstgressbanen på Klosterenga. � Det blir veldig godt å kunne åpne banen, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap).

Publisert

Baneforholdene for barne- og ungdomsidretten i Gamle Oslo har lenge vært anstrengte. Stengningen av kunstgresset på Jordal har gjort situasjonen vanskelig.

For å utbedre forholdene ble det vedtatt å gjøre grusbanen om til kunstgress. Oppstarten av arbeidene var ment å starte i høst, men har blitt utsatt flere ganger. Men nå er det lys i enden av tunnelen.

Håper å åpne over sommeren

— Dessverre har vi støtt på noen utfordringer i oppstarten av anleggsarbeidet. Men i løpet av uka vil byggegjerder bli satt opp, og vi regner med å starte utbedringsarbeidet rett over helga, forteller idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) til VårtOslo.

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) lover ny kunstgressbane på Klosterenga rett over sommeren. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Den planlagte anleggsstarten på Klosterenga var egentlig i fjor høst, men problemer med å få byggetillatelse fra plan- og bygningsetaten.

— Støter vi ikke på uventede utfordringer under anleggsperioden, regner vi med å kunne åpne kunstgressbanen rett over sommerferien, smiler byråden.

Stadig nye biter faller på plass

Det sittende byråds satsing på bygging og utbedring av idrettsanlegg rundt om i byen er i ferd med å sette sine spor.

I løpet av juni vil Caltexløkka på Tøyen stå ferdig, og med høstens åpning av banen på Klosterenga, begynner treningsforholdene å se mye bedre ut i Gamle Oslo.

— Når nye Jordal også står ferdig om et år, får vi en helt ny treningshverdag for barn og ungdom i bydelen, mener Rina Mariann Hansen.

Powered by Labrador CMS