Robert Steen gikk av som Oslos helsebyråd i februar. Han skal lede et regjeringsoppnevnt utvalg som skal undersøke barn og unges skjermbruk.
Robert Steen gikk av som Oslos helsebyråd i februar. Han skal lede et regjeringsoppnevnt utvalg som skal undersøke barn og unges skjermbruk.

Gikk av som byråd i vinter – nå skal han lede nytt utvalg

Tidligere helsebyråd i Oslo, Robert Steen, skal lede et regjeringsoppnevnt utvalg som skal se på konsekvensene av barns skjermbruk.

Publisert

Med seg har Robert Steen ni forskere og professorer som skal foreslå tiltak knyttet til skjermbruk for barn og unge, søvn, psykisk helse og læringsutfordringer.

– Ni av ti tiåringer har en smarttelefon, og over 70 prosent av ungdomsskoleelevene bruker nå minst tre timer foran skjermen hver dag, uttalte kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) da hun i april kunngjorde at regjeringen skulle sette ned et utvalg. 

— Vi vil be utvalget se på hvordan det påvirker konsentrasjonsevnen, søvnkvaliteten, den psykiske helsen og læringen til ungene våre, sa Brenna.

Helsebyråd og finansbyråd

Utredningen er et samarbeid mellom Kunnskapsdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet og Barne- og familiedepartementet.

Robert Steen var i en fireårsperiode fra 2019 til 2023 byråd for helse, eldre og innbyggertjenester i Oslo etter å ha vært finansbyråd de fire foregående årene.

Fersk i direktørstilling

I februar i år gikk han av som helsebyråd i Oslo etter å ha måttet tåle kritikk knyttet til forhold i eldreomsorgen.

I mai tiltrådte han stillingen som administrerende direktør for Bygghåndverk Norge (BHN), og nå skal den tidligere helsebyråden altså lede det regjeringsoppnevnte utvalget som skal kartlegge barns skjermbruk.

Powered by Labrador CMS