Oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) frykter at barnevernsinstitusjoner må stenge på grunn av høyt sykefravær.
Oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) frykter at barnevernsinstitusjoner må stenge på grunn av høyt sykefravær.

Byrådet frykter stengte barnevernsinstitusjoner

— Jeg er veldig bekymret for at barnevernet ikke er prioritert for testing ved mistanke om smitte av covid-19, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV).

Publisert

Byrådet er bekymret for at barnevernsinstitusjoner kan bli stengt på grunn av koronasykdom. Nå ber skolebyråd Inga Marte Thorkildsen om at ansatte må testes, skriver Dagsavisen.

— Barne- og familieetaten i Oslo er allerede i en kritisk situasjon ved at det nå er en risiko for at institusjoner må stenge på grunn av høyt sykefravær, sier Thorkildsen.

Les også: Nå har VårtOslo-abonnementet kommet. Og vi trenger hjelp fra deg

Deler ikke byrådets bekymring

Barne-, ungdoms og familiedirektoratet (Bufdir) deler imidlertid ikke bekymringen for manglende koronatesting av barnevernsansatte.

— Vi erfarer at andre kommuner håndterer dette mer skjønnsmessig og vurderer fortløpende hvor og hvem det er behov for å teste slik at tilbud opprettholdes, sier direktør Mari Trommald i Bufdir.

— Men ut fra brevet vi fikk fra etaten før helgen, har vi skjønt at dette ikke har skjedd i Oslo kommune, sier Trommald.