Byrådet ønsker å gi Oslos befolkning muligheten til å nyte kebab døgnet rundt. Foto: Wikimedia Commons
Byrådet ønsker å gi Oslos befolkning muligheten til å nyte kebab døgnet rundt. Foto: Wikimedia Commons

Byrådet vil la kebabsjappene ha åpent døgnet rundt

Siden 2015 har det vært slutt på kebab klokka 03.30 på natta. Nå ønsker byrådet å la serveringssteder som ikke serverer alkohol ha åpent så lenge de vil.

Publisert

I 2007 kom reglen om at serveringssteder måtte stenge dørene klokka 03.30. Dette ble lenge sett gjennom fingrene med for steder som ikke serverer alkohol, og var i praksis en sovende paragraf. Nattens gutter og jenter kunne stort sett handle seg shawarma og falafel til lang utpå morrakvisten, på tross av regelverket.

I 2015 begynte politiet å følge opp regelverket. Resultatet var at de små kebabstedene ble tvunget til å stenge dørene samtidig som skjenkestedene, altså klokka 03.30. Sultne kunder måtte traske videre med uforrettet kebab-sak, eller ble henvist til storkioskene 7-11 og Deli de Luca.

Dårlig økonomi, oppsigelser og matsvinn

NATT&DAG omtalte saken i 2015. Da møtte de fortvilte kebabsjappe-eiere, som kunne fortelle at innstrammingen førte til dårlig økonomi, oppsagte medarbeidere og unødvendig kasting av mat.

Da kulturmagasinet besøkte kebabutsalget Parthenon tidligere denne uken, var begeistringen stor.

– Hvis vi får holde åpent så lenge vi vil så kommer det til å endre alt, vi kommer til å servere mat fram til solen står opp, sa kokken Sami Bilal, da han ble informert om endringen som etter alle solemerker å dømme er på vei.

Døgnåpent uten alkohol

Byrådet behandlet forslag om endring i åpningstidsforskriften på torsdag denne uken, og saken sendes nå videre til bystyret, der det antas at den vedtas.

Den lille formuleringen som utgjør forskjellen for de som ønsker å selge nattmat, er som følger: "Serveringssteder som ikke har skjenkebevilling er ikke omfattet av forskriftens regler om åpningstider".

Oslos innbyggere kan derfor se fram til å nyte sin kebab, døgnet rundt.

Du finner hele byrådets forslag til revidert åpningstidsforskrift her.

 

Powered by Labrador CMS