Det nye Munchmuseet får ikke besøk av kunstinteresserte med det første.
Det nye Munchmuseet får ikke besøk av kunstinteresserte med det første.

Mange forklaringer på hvorfor åpningen av Munchmuseet utsettes for tredje gang

Munchmuseet skulle egentlig åpnet sommeren 2020. Så ble det utsatt til høsten 2020, før åpningen nok en gang ble forskjøvet til våren 2021. Nå er åpningen utsatt til høsten 2021, opplyser byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal (SV).

Publisert

Det var under et møte i kultur- og utdanningsutvalget onsdag byråden redegjorde for utsettelsen.

— Det var egentlig slik at museet skulle åpne våren 2021. Åpningen er nå flyttet til høsten 2021. Bakgrunnen for at åpningen utsettes er at overtakelsen fra entreprenør til kultur- og idrettsbygg ble forsinket. Overtakelsen ble formelt gjennomført den 18. desember, fortalte Omar Samy Gamal.

Les også: Kongen styrker sikkerheten rundt Bygdø kongsgård

— Nå skal bygningen overtas av Munchmuseet, som er leietaker av bygget. Vi regner med at det vil skje i løpet av februar. Den prosessen har tatt noe lengre tid. Blant annet er grunnen koronasituasjonen, som bidrar til forsinkelser i befaringen. Det er en viktig del av overtakelsen at man gjennomfører en slik befaring.

Mange utsettelser

Dermed må kunstinteresserte belage seg på en enda lengre ventetid før de får studert kunsten, og bygget, fra innsiden. Dette er tredje gang åpningen av Munchmuseet er utsatt.

«Utsatte leveranser av brann- og sikkerhetsdører, sentrale driftssystemer, samt covid-19 har medført en forsinket overtakelse av Munchmuseet fra ansvarlig entreprenør til byggherre», skrev Oslo kommune i en pressemelding da det ble kjent at åpningen ble utsatt til våren 2021 i fjor høst.

Opprinnelig skulle Munchmuseet åpnet dørene sommeren 2020.

«Overtakelsen av bygget fra entreprenør til byggherre er forsinket. Dette skyldes manglende leveranse av brann- og sikkerhetsdører, samt manglende ytelse og ikke tilfredsstilt stabil drift på klimasystemene», var forklaringen fra kommunen da den første utsettelsen ble kjent i januar 2020.

Powered by Labrador CMS