DEBATT:

Det er latterlig frekt av Oslo Høyre å påstå at byrådet ikke prioriterer idrettsanlegg og at vestkanten blir nedprioritert, mener idrettsbyråd Omar Samy Gamal.

— Nei Høyre, det stemmer. Det er ikke mulig å reparere nesten 20 år med neglisjering av breddeidretten på bare fem år

— Jeg lurer på om Øystein Sundelin og Nicolai Øyen Langfeldt fra Høyre har vært noe særlig på Jordal, for undervarmeanlegget som de skriver om har ikke virka på minst 20 år.

Publisert

Da Raymond og de rødgrønne partiene overtok makta i 2015 manglet Oslo 500 idrettsanlegg for å komme på landsgjennomsnitt. Det var et massivt etterslep på vedlikehold etter 18 år med høyrestyre.

Derfor er det latterlig frekt når Oslo Høyre påstår at byrådet ikke prioriterer idrettsanlegg og at vestkanten blir nedprioritert.

Byrådet gjør rekordinvesteringer i idretten

Dette er langt fra virkeligheten. I 2015 har vi hatt realt taktskifte i byggingen av nye anlegg, og rehabiliteringen av de gamle.

Høyre kommer trekkende med enkelte eksempler på steder det ikke er bra nok. Nei, det stemmer. Det er ikke mulig å reparere nesten 20 år med neglisjering på bare 5 år.

— Jeg lurer på om Øystein Sundelin og Nicolai Øyen Langfeldt fra Høyre har vært noe særlig på Jordal, for undervarmeanlegget som de skriver om har ikke virka på minst 20 år, spør idrettsbyråd Omar Samay Gamal.

Da vi overtok styringen lå Oslo på bunn i tildelingen av spillemidler fra staten. Det sier litt om hvor lite det ble satset på bygging av idrettsanlegg. Nå er Oslo blant dem som får mest.

Bygger anlegg over hele byen

Vi er helt ærlige på at det er langt igjen, og at det fortsatt er dårlig mange steder.

I 2016 la vi fram Oslos første behovsplan for idrett, og det investeres milliardbeløp etter en god faglig vurdering, ikke etter hvem som roper høyest.

Store sterke idrettslag må til en viss grad tåle at områder at byen med elendig tilbud går foran. Men vi bygger anlegg over hele byen.

Skianlegg, kunstgressbaner og flerbrukshaller

Bare for å nevne noen utvalgte, har vi i 2020 ferdigstilt Ullern flerbrukshall, fått på plass ny kunstgressbane på Tørteberg og rehabilitert tennisbanene på Voldsløkka.

Sonja Henie ishall, den første i Oslo vest, er også snart klar for åpning. Samme sted skal det bygges ny flerbrukshall. Kunstgressbanen skal rehabiliteres.

Sonja Henie ishall er tilrettelagt for forskjellige is-idretter.

Det pågår regulering av et skianlegg med rulleskiløyper på Sogn, og Korsvoll flerbrukshall er under gjennomføring og skal stå ferdig i 2022.

Vi har rehabilitert alle friidrettsarenaer i Oslo, bygd ut skianlegg, bygget 16 nye fotballbaner og rehabilitert 32 gamle. Vi har rehabilitert tre bad og skal bygge tre nye. Vi har bygget flerbrukshaller mange steder og har flere på beddingen.

Vi kartlegger stadig nye behov

Idretten har vært budsjettvinner hvert år siden 2016.

Sammen med byrådets forslag til budsjett 2021 la vi fram en ny behovsplan. Behovsplanen kartlegger status og behov for nye anlegg.

Det er allikevel ikke vanskelig å finne et anlegg som idretten ønsker seg, men som vi ikke har funnet plass til ennå. Og vi vet vi noen ganger er mer nøkterne enn idretten skulle ønske, for eksempel har vi ikke tatt oss råd til innendørs 10 meters stupetårn.

Tar ikke kritikken fra Høyre

Jeg skjønner godt at idretten, med alle sine frivillige, kan bli frustrert over at ting tar tid. Jeg tar gjerne møter med alle som mener prosjektene deres bør komme med på lista.

Men kritikk fra Høyre, det synes jeg helt ærlig at er for drøyt. Det er jo de som har satt byen i denne situasjonen.

Jeg lurer på om Øystein Sundelin og Nicolai Øyen Langfeldt fra Høyre har vært noe særlig på Jordal, for undervarmeanlegget som de skriver om har ikke virka på minst 20 år.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS