Yngvar Maridal (t.v.) skildrer flotte parker der de seks solstolene nå befinner seg.
Yngvar Maridal (t.v.) skildrer flotte parker der de seks solstolene nå befinner seg.

Lagt merke til de gigantiske, fargerike solstolene? Seks stykker er plassert rundt omkring i byen

TIO Karmøy, et aktivitetssenter for personer som av ulike årsaker står utenfor arbeidslivet, reiste til Oslo mot slutten av mai for å montere opp de fargerike møblene. — At vi fra lille Karmøy kan komme til storbyen Oslo, var veldig stas for oss. Deltakerne koste seg veldig mye.

Publisert

— For noen år siden var jeg på ferie i Haugesund og besøkte ulike strender på Karmøy. På flere av strendene stod det utplassert store, fargerike strandmøbler, i stor kontrast til omgivelsene. Under koronatiden dukket det opp en tanke om å få til noe lignende i Oslo, sier Therese Hagland, parkforvalter i bymiljøetaten.

Det var deltakere fra TIO Karmøy, et aktivitetssenter for personer som av ulike årsaker har utfordringer med å passe inn i arbeidslivet, som hadde bygd og montert opp de fargerike møblene.

Kontakt ble etablert, først med spørsmål om å bli oversendt malene og senere om TIO Karmøy selv kunne påta seg jobben, og den 23. mai reiste et følge på syv personer til Oslo for å utføre arbeidet.

Stas å komme på besøk

Påfølgende dag var i alt seks solstoler blitt satt opp på fire lokasjoner. Mens det nå finnes to stoler på Sollerudstranda og Hukodden, står det én stol ved Nydalsdammen og Frysja.

— Gjengen fra TIO Karmøy sa gledelig ja til å komme hit. De gledet seg enormt til Oslo-tur, og for flere av dem var det første gang de besøkte byen. Det ble en stor suksess, forteller Hagland, og legger til at stolene er tiltenkt å være et kult innslag i parkene de er plassert i.

Deltakerne fra TIO Karmøy er godt i gang med monteringen.
Deltakerne fra TIO Karmøy er godt i gang med monteringen.

Kim Rene Henriksen, arbeidsleder ved TIO Karmøy, opplyser om at de har holdt på med solstoler i omtrent ti år. Både selve oppdraget og oppholdet omtales som «kjempekult» og «spennende».

— At vi fra lille Karmøy kan komme til storbyen Oslo, var veldig stas for oss. Deltakerne syntes det var hyggelig å bli lagt merke til, og de koste seg veldig mye, sier Henriksen.

Henriksen gjør også et poeng ut av at ikke alle i reisefølget tidligere hadde vært i Oslo, og dermed ble turen i seg selv en opplevelse. Den er stadig noe de snakker om, ifølge ham.

Sammensveiset gjeng

Blant de som tok del i monteringen av solstoler, var Yngvar Maridal, som har vært tilknyttet TIO Karmøy i ti år.

Han beskriver seg selv og de øvrige deltakerne som en liten gjeng som er engasjerte i å lage glade, fargerike solstoler.

— Det var et kjempekjekt prosjekt, og det var veldig gøy å komme til Oslo og se byen. Det var veldig fine parker der solstolene ble montert opp. Vi hadde en vellykket tur, sier Maridal.

Powered by Labrador CMS