Yngvar Maridal (t.v.) skildrer flotte parker der de seks solstolene nå befinner seg.

Lagt merke til de gigantiske, fargerike solstolene? Seks stykker er plassert rundt omkring i byen

TIO Karmøy, et aktivitetssenter for personer som av ulike årsaker står utenfor arbeidslivet, reiste til Oslo mot slutten av mai for å montere opp de fargerike møblene. — At vi fra lille Karmøy kan komme til storbyen Oslo, var veldig stas for oss. Deltakerne koste seg veldig mye.

Publisert

— For noen år siden var jeg på ferie i Haugesund og besøkte ulike strender på Karmøy. På flere av strendene stod det utplassert store, fargerike strandmøbler, i stor kontrast til omgivelsene. Under koronatiden dukket det opp en tanke om å få til noe lignende i Oslo, sier Therese Hagland, parkforvalter i bymiljøetaten.

Det var deltakere fra TIO Karmøy, et aktivitetssenter for personer som av ulike årsaker har utfordringer med å passe inn i arbeidslivet, som hadde bygd og montert opp de fargerike møblene.

Kontakt ble etablert, først med spørsmål om å bli oversendt malene og senere om TIO Karmøy selv kunne påta seg jobben, og den 23. mai reiste et følge på syv personer til Oslo for å utføre arbeidet.

Stas å komme på besøk

Påfølgende dag var i alt seks solstoler blitt satt opp på fire lokasjoner. Mens det nå finnes to stoler på Sollerudstranda og Hukodden, står det én stol ved Nydalsdammen og Frysja.

— Gjengen fra TIO Karmøy sa gledelig ja til å komme hit. De gledet seg enormt til Oslo-tur, og for flere av dem var det første gang de besøkte byen. Det ble en stor suksess, forteller Hagland, og legger til at stolene er tiltenkt å være et kult innslag i parkene de er plassert i.

Deltakerne fra TIO Karmøy er godt i gang med monteringen.

Kim Rene Henriksen, arbeidsleder ved TIO Karmøy, opplyser om at de har holdt på med solstoler i omtrent ti år. Både selve oppdraget og oppholdet omtales som «kjempekult» og «spennende».

— At vi fra lille Karmøy kan komme til storbyen Oslo, var veldig stas for oss. Deltakerne syntes det var hyggelig å bli lagt merke til, og de koste seg veldig mye, sier Henriksen.

Henriksen gjør også et poeng ut av at ikke alle i reisefølget tidligere hadde vært i Oslo, og dermed ble turen i seg selv en opplevelse. Den er stadig noe de snakker om, ifølge ham.

Sammensveiset gjeng

Blant de som tok del i monteringen av solstoler, var Yngvar Maridal, som har vært tilknyttet TIO Karmøy i ti år.

Han beskriver seg selv og de øvrige deltakerne som en liten gjeng som er engasjerte i å lage glade, fargerike solstoler.

— Det var et kjempekjekt prosjekt, og det var veldig gøy å komme til Oslo og se byen. Det var veldig fine parker der solstolene ble montert opp. Vi hadde en vellykket tur, sier Maridal.

Powered by Labrador CMS