Tauebil taues biler i Tore Hunds vei. Foto: Linn Stalsberg
Tauebil taues biler i Tore Hunds vei. Foto: Linn Stalsberg

1485 biler er tauet inn så langt under vårrengjøringen

Siden vårrengjøringen av gatene i Oslo startet i april, har 1485 biler blitt tauet inn. Bare det siste døgnet er 91 biler tauet bort.

Publisert

Å hente ut bilen igjen koster sjåføren 900 kroner i parkeringsgebyr pluss 2450 for inntauing av bilen. I tillegg koster det 200 kroner dagen å ha bilen stående på inntauingstomta på Ulven.

Hvert år blir det tauet inn om lag 3000 biler i forbindelse med gatefeiingen, viser ferske tall Nettavisen har fått fra Bymiljøetaten. Gebyrene går rett inn i kommunekassa i Oslo kommune. Over ti millioner kroner får kommunen inn fra gebyrene under vårrengjøringen.

– Noen av bileierne blir sure, andre har forståelse for at vi må taue bilene, skal vi klare å gjøre jobben vår, sier presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica T. Olsen til VårtOslo.

I denne garasjen på Ulven står 256 uavhentede biler som er tauet. Foto: Bymiljøetaten
I denne garasjen på Ulven står 256 uavhentede biler som er tauet. Foto: Bymiljøetaten

Ringer bileieren før tauing

Akkurat nå står det 256 biler på Ulven og venter på at eieren skal plukke den opp, opplyser hun.

– Det ligger lister på nettsidene våre med tidspunkter over når vi skal rengjøre de ulike veiene. I tillegg setter vi opp parkering forbudt-skilt i gata minst 24 timer før vi kommer. Bilisten har også plikt til å sjekke bilen sin én gang i døgnet. Vi er klar over at ikke alle kjenner til denne plikten. Derfor prøver vi å ringe bileieren i forkant av tauingen. Da varsler vi om at bilen må hentes straks, om de skal unngå å få bilen tauet, forteller hun.

Flere henter ikke bilen

Hvert år står rundt 15 prosent av de inntauede bilene uavhentet.

Her taues biler inn i Haralds vei på Hasle. Foto: Linn Stalsberg
Her taues biler inn i Haralds vei på Hasle. Foto: Linn Stalsberg

– Mesteparten av disse bilene blir kondemnert fortløpende. Biler som skal selges, må stå tre måneder etter at eier er varslet. Vi har flere biler som har stått en stund, sier pressesjefen til Nettavisen.

20 tauebiler i sving

På dagtid er åtte vårrengjøringslag i arbeid spredt over hele byen, og hvert arbeidslag har 10-12 maskiner i drift. Til sammen er 18-20 inntauingsbiler i gang.

Ifølge Bymiljøetaten har det blitt strødd ut 30.000 tonn med grus i Oslos gater i vinter, som nå altså skal tas opp igjen før nasjonaldagen.

– Vi ligger godt an med årets rengjøring, og alle gatene skal være ferdige før 17. mai, lover Olsen.

Powered by Labrador CMS