Sagene IF tennis startet opp høsten 2016 med tennisskole for barn på Voldsløkka tennisbaner. Foto: Håkon Larssen
Sagene IF tennis startet opp høsten 2016 med tennisskole for barn på Voldsløkka tennisbaner. Foto: Håkon Larssen

De tre tennisbanene til Sagene IF på Voldsløkka får nytt banedekke og belysning

De opprustede tennisbanene på Voldsløkka skal være klare til midten av august. I neste runde ønsker klubben seg en boblehall.

Publisert

Voldsløkka tennisbaner, med sine fire flotte grustennisbaner anlagt i etasjer, så dagens lys allerede på 1940-tallet og hadde i sin tid over 100 aktive medlemmer i klubben, som den gangen var organisert av kommunen.

Voldsløkka tennisbaner er et av de to siste gjenværende åpne kommunale tennisanlegg i byen. Det er mange spillere (også på høyere nivå) som har spilt tennis her opp gjennom årene.

Forprosjekteringen av Voldsløkka tennisbaner er endelig i gang igjen etter en utsettelse som stoppet prosjektet i sommer, ifølge Sagene IF.

Tennisbanene er de fire firkantene etter hverandre øverst til høyre. Foto: Widerøes Flyveselskap / Otto Hansen /Oslo byarkiv
Tennisbanene er de fire firkantene etter hverandre øverst til høyre. Foto: Widerøes Flyveselskap / Otto Hansen /Oslo byarkiv

Banedekke, gjerder og belysning

– For noen uker siden var det en befaring på Voldsløkka med bymiljøetaten, Sportsconcept, Norges Tennisforbund og Sagene IF Tennis. Entreprenøren boret noen hull i banedekket for å sjekke grunnforholdene, og vi kunne se spor av den gamle rødgrusen fra det opprinnelige dekket gjemt under laget med asfalt som vi har i dag, sier Håkon Larssen, styrerepresentant i Sagene IF fra tennisutvalget.

Han forteller at opprustingen av tennisanlegget, med nytt banedekke, nye gjerder, nye murfundament og belysning på alle baner, vil skje en gang i tidsrommet april-august. Fristen for ferdigstilling er 15. august. Den konkrete fremdriftsplanen for rehabilitering kommer utpå nyåret en gang fra bymiljøetaten og entreprenøren (Sportsconcept). Selve anleggsarbeidet er anslått å ta rundt seks uker.

Ønsker en boblehall

– Sagene IF Tennis ønsker et banedekke som krever lite ettersyn, som kan fungere utendørs så vel som innendørs (i boblehall) og som er egnet til konkurransespill, slik at vi kan arrangere fremtidige tennisturneringer på Voldsløkka, sier Håkon Larssen.

Dette er spilt inn til bymiljøetaten, og Sagene IF tennis har en løpende dialog med dem om rehabiliteringen. Banedekker som kan være aktuelle på banene er hardcourt eller kunstgrus.

Sagene IF er nå i dialog med Tennisforbundet om et innspill for fremtidig boblehall, slik at Voldsløkka tennisbaner på sikt kan bli et helårsanlegg. I mellomtiden benytter klubben Bjølsenhallen og Fernanda Nissen skole til tennistrening vinterstid.

Powered by Labrador CMS