Kartet viser strekningen der arbeider vil pågå og Thorvald Meyers gate blir stengt. Illustrasjon: Bymiljøetaten
Kartet viser strekningen der arbeider vil pågå og Thorvald Meyers gate blir stengt. Illustrasjon: Bymiljøetaten

Fra søndag blir Thorvald Meyers gate stengt for biltrafikk

Allerede fra i natt blir gata stengt for all biltrafikk på natta. Arbeidene varer helt frem til høsten.

Publisert Sist oppdatert

Natt til torsdag 21. februar stenges Thorvald Meyers gate mellom Nordre gate og Helgesens gate for biltrafikk. I første omgang er det kun stengt om natta mellom klokka 24.00-05.00.

Denne strekningen vil være åpen for biltrafikk på dagtid. Det vil være skiltet i periodene hvor det ikke er lov med kjøring. Dette gjelder også bilkjøring til/fra eiendom som portrom, parkeringskjellere og andre adkomster.

Legger til rette for trikken

Stengingen av gata skjer i forbindelse med nattarbeid som må utføres for å legge til rette for at trikken skal gå i perioden når gaten skal oppgraderes.

Trikken skal gå på enkeltspor i anleggsperioden, og det må derfor legges en klatreveksel. Klatreveksel er en veksel som fører trikken over fra det ene sporet til det andre. I tillegg til klatrevekselen, settes det opp en bom hvor trikken venter på grønt lys.

Varer til høsten 2019

Fra søndag kveld blir Thorvald Meyers gate, mellom Helgesens gate og Nordre gate, stengt for all biltrafikk. Da vil gaten være stengt for biler helt til anleggsarbeidene står ferdig ut fase 1, høsten 2019.

I forbindelse med arbeidene må også parkering i flere av sidegatene midlertidig fjernes. Det settes opp skilting i god tid før det trer i kraft.

Den midterste delen av Thorvald Meyers gate skal oppgraderes først. Her blir det bredere fortauer og soner som tilrettelegger for uteservering. Illustrasjon: Bymiljøetaten
Den midterste delen av Thorvald Meyers gate skal oppgraderes først. Her blir det bredere fortauer og soner som tilrettelegger for uteservering. Illustrasjon: Bymiljøetaten

Støyende arbeid

– Arbeidene vil påvirke hverdagslivet, selv om vi har tilpasset arbeidene så langt det lar seg gjøre. Entreprenøren vår har også fått dispensasjon fra bydelsoverlegen til å utføre støyende arbeider, sier bymiljøetaten i en pressemelding.

Det blir en daglig pause i arbeidene mellom 11.00-11.30 og 16.00-16.30 daglig.

Trær skal fjernes

Dette skal bymiljøetaten gjøre i begynnelsen av oppgraderingen:

  1. Vi fjerner trikkeskinner og eksisterende dekke (asfalt og betong).
  2. Når vi er ferdig med å fjerne trikkeskinner og eksisterende dekke, starter gravingen.
  3. Når graving er ferdig, starter vi montering av et fordrøyningsbasseng på Olaf Ryes plass, som skal hindre oversvømmelse ved store nedbørsmengder.

Før anleggsarbeidet starter, må trær sikres. Noen trær må erstattes fordi de er syke, og noen må skiftes ut på grunn av nye installasjoner i bakken, blant annet kabler. Nyplanting av trær starter når gravearbeidene er ferdig.

I april må stengingen utvides fra Helgesens gate til Seilduksgata. Da blir Thorvald Meyers gate stengt mellom Nordre gate og Seilduksgata.