Slik ser det ut på Sørenga sjøbad nå. Foto: Christian Boger
Slik ser det ut på Sørenga sjøbad nå. Foto: Christian Boger

Gladmelding: Sørenga sjøbad åpent igjen

Bymiljøetaten gir nå, i samråd med brannvesenet, tommelen opp for bading på Sørenga sjøbad i sommerheten. Førstemann uti!

Publisert

Bymiljøetaten melder samtidig på Facebook-siden sin: «For alle strendene i fjorden gjelder følgende baderåd: — Det er trygt å bade så lenge du ikke ser en synlig oljefilm på vannet. God sommerhelg!»

Allerede i morges så det optimistisk ut: «Anlegget på Sørenga er rensket opp og rengjort og klart til åpning. Men akkurat nå er det et tynt lag med olje i indre havn som kan gjøre åpningen klokken 11 usikker».

I tolvtiden kunne bymiljøetaten varsle at Sørenga sjøbad ville åpne igjen, etter oljelekkasjen som gjorde at Oslo kommune valgte å stenge for bading.

Sørenga nå. Herlige bademuligheter. Foto: Christian Boger
Sørenga nå. Herlige bademuligheter. Foto: Christian Boger

Alternative steder å bade

Det betyr at bymiljøetaten har fjernet de siste lensene og montert opp badetrappene igjen. For de som ønsker å teste ut et annet badested, er Bygdøy eller øyene i indre Oslofjord en mulighet.

Bakgrunnen for stengningen av Sørenga sjøbad var en oljelekkasje på 20.000 liter fra Sporveiens verksted på Ryen. Oljelekkasjen rant ut i Alnaelva og videre ut i indre Oslofjord.

Sørenga sjøbad

Powered by Labrador CMS