Klin kokos, sier Jens Rongved i Skeid. Han fant deler av banen hvor det lot seg gjennomføre en trening for guttelaget.

Klubben advarte mot fyllet. Nå er garderobene fylt av kokos og Skeid-banen ubrukelig. Miljøløsningen tålte ikke regnværet

Nok en gang skaper kunstgressdekket på Skeidbanen, Nordre Åsen problemer. Det nye dekket, laget av kokos og kork i stedet for gummigranulat, tålte ikke regnværet mandag ettermiddag. Inne i garderobene er det et gjørmebad. — Klin kokos!

Publisert

Banedekket på Nordre Åsen arena, Skeidbanen, har gang på gang vært i trøbbel de siste årene. Når nytt banedekke skulle legges denne våren, ønsket Oslo kommune å unngå å bruke gummigranulat som fyll. Dette av miljøhensyn. I stedet fylte bymiljøetaten kunstgressbanen med en blanding av kokos og kork.

Da kokosen tettet dreneringen fløyt korken opp, og en del av den fløt inn i garderoben.

Skeid advarte mot fyllet, fordi denne blandingen har vist seg å ikke kunne takle klimatiske utfordringer, som regnvær.

Mandag ettermiddag kom sommerens første skikkelige regnvær, og banen ble på kort tid ikke spillbar.

Kokosen tetter drenering

— Den våte kokosen ble til en gjørme som tettet dreneringen til banen. Dette førte til at det ble overvann og at korken fløyt opp og bort. Banen er nå ikke spillbar, og kan ikke repareres før kokos og kork har blitt tørt, sier Skeids daglige leder Daniel Holmeide Strand.

Banedekke skaper stadig hodebry for Daniel Holmeide Strand, Skeids daglige leder

Kork flyter, og akkurat nå har korken som lå i kunstgresset delvis lagt seg i tykke renner oppå kunstgresset, og delvis fulgt vannet ut av banen. Dette har ført til at garderobene er ubrukelige. Adskillige kilo med kork har drevet inn i garderoben. Skeids daglige leder mener at det ikke bør komme som en overraskelse på bymiljøetaten at kork flyter.

Dette var akkurat hva Skeid hadde advart mot da kommunen presset fram løsningen med kokos og kork som innfyll i kunstgressbanen. Samme type innfyll har blitt forsøkt også andre steder i landet, men foreløpig uten hell.

Fotballskole for barn sliter

Banen har i sommer fått mye skryt, senest av A-lagets kaptein, Fredrik Berglie etter seieren mot Åsane på søndag. Sommerens første regnskyll tålte den imidlertid ikke.

At banen må stenges går ut over alle lag i Skeid. I ettermiddag skulle 160 barn hatt fotballskole på banen. Holmeide Strand ser i morgentimene i dag ikke lyst på om den aktiviteten kan gjennomføres som planlagt.

Powered by Labrador CMS