Slik ser det i dag ut i krysset Karl Johans gate / Kongens gate. Foto: Tore Wilken Nitter Walaker
Slik ser det i dag ut i krysset Karl Johans gate / Kongens gate. Foto: Tore Wilken Nitter Walaker

Nå ser deler av Karl Johan like ille ut som for ti år siden. Lapp på asfaltlapp

Publisert

Gatedekket i Oslos paradegate, Karl Johan, skjemmes for tiden av slitte og ødelagte steinheller. Nå etterlyses bedre vedlikehold av gatedekket.

I krysset Karl Johans gate og Kongens gate blir de flotte steinhellene plutselig til en klump av stein og asfalt. Kommunens vedlikeholdsarbeidere har tydeligvis forsøkt å reparere ødelagte heller ved å legge asfalt oppå steinhellene. I tillegg ligger flere av hellene bare og vipper, tydelig ødelagt av tunge lastebiler og annen trafikk.

Det er tydelig at her mangler det vedlikehold, og det gjør meg bare trist. Blir dette ikke gjort noe med, vil gata snart se like ille ut som før vi fikk de nye betonghellene for 10 år siden, sier en oppgitt Tore Wilken Nitter Walaker.

Et stadig forfall

Oslomannen går daglig til og fra jobb i sentrum og har i det siste lagt merke til det stadig mer manglende vedlikeholdet av gatedekket i paradegaten.

Steinhellene langs Karl Johans gate er mange steder i ferd med å gå helt i oppløsning. Illustrasjonsfotro: Wikimedia
Steinhellene langs Karl Johans gate er mange steder i ferd med å gå helt i oppløsning. Illustrasjonsfotro: Wikimedia

— Hellene ligger tydelig og gnisser mot hverandre og vipper hverandre opp. I tillegg ser det ut som de både blir knekt og vippet opp av all tungtransporten i gata. Noen steder er hellene rett og slett i ferd med å smuldre opp, sier han.

Det er ikke bare i krysset Kongens gate og Karl Johans gate forfallet er tydelig, også flere andre steder langs byens hovedgate kan forfallet tydelig ses.

Etterlyser en vedlikeholdsplan

Nitter Walaker har ved flere anledninger kontaktet bymiljøetaten, som har ansvaret for gatevedlikeholdet, uten særlig hell. Nå etterlyser han en plan for vedlikeholdet av gatedekket på Karl Johan.

Tore Wilken Nitter Walaker etterlyser bedre vedlikehold av steinhellene i karl Johans gate. Foto: Frogner Venstre
Tore Wilken Nitter Walaker etterlyser bedre vedlikehold av steinhellene i karl Johans gate. Foto: Frogner Venstre

— Det eneste bymiljøetaten gjør er tydeligvis å lappe på skadene med små porsjoner asfalt. Man kan jo spørre seg hva som er hensikten med dette. Skal det ikke være et kontinuerlig vedlikehold av gatedekket, spør han undrende.

Lang leveringstid på heller

Hos bymiljøetaten er Joakim Hjertum seksjonssjef i seksjon for veiforvaltning. Han understreker at hans avdeling er godt kjent med dagens forhold på Karl Johan og at man prioriterer vedlikehold og drift av paradegaten høyt. Han bekrefter at det nå er satt i gang tiltak for å bedre dagens situasjon, men kan ikke si når disse blir ferdigstilt.

— Det er bestilt et større antall heller for å skifte ut de ødelagte hellene på Karl Johans gate. Utfordringen er at disse må spesialproduseres, og det er derfor noe leveringstid på steinene. Vi håper å få levert hellene slik at vi kan utbedre en del før 17. mai. Dersom hellene ikke kommer, vil vi midlertidig sikre med asfalt, sier Hjertum.

Asfalten skal fjernes

Hjellum understreker at de daglig har flere kontrollører ute for å følge opp tilstanden i paradegata. I tillegg får man stadig rapporter om ting som må utbedres fra selskapene som står for det daglige vedlikeholdet.

— Asfalt benyttes som midlertidig reparasjon for å hindre ytterligere skader både på hellene og på kjøretøy og personer. Asfaltlappingen vil vi naturligvis ta vekk når vi legger heller, og da blir Karl Johan igjen en presentabel hovedgate, sier Hjertum.

 

Powered by Labrador CMS