Et halvårskort ved Oslos kommunale bad er blitt førti prosent dyrere på et år. Kommunen skylder på høye strømpriser og stramme budsjetter. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / SCANPIX

Prisene på oslobadene har skutt i været med hele 40 prosent

I løpet av det siste året har et halvårskort ved oslobadene blitt over 40 prosent dyrere. Bymiljøetaten skylder på høye strømutgifter.

Fra 1. februar innførte kommunen nye priser for halvårskort ved oslobadene. I mars 2019 kostet et halvårskort 2350 kroner. I dag koster det 3300.

Til Aftenposten forklarer bymiljøetaten prisøkningen med høyere strømpriser og en presset budsjettsituasjon.

— Vi er lei oss for at vi er nødt til å øke prisene. For å klare å redusere det store underskuddet i bymiljøetaten må vi gjøre drastiske grep. Å drifte et bad krever mye strøm, og når prisen på strøm øker, er det naturlig at prisen på svømming øker, skriver avdelingsdirektør for idrett i bymiljøetaten, Jeanette Femoen, i en e-post til avisen.

Badegjester reagerer

Prisøkningen får brukere av oslobadene til å reagere. Bassengkapasiteten i byen er for tiden kraftig redusert på grunn av rivingen av Tøyenbadet og den planlagte oppussing av Bøler Bad. Prisøkningen bidrar ikke til å gjøre Oslos bad mer publikumsvennlige.

Også Bøler bad blir stengt, når det skal pusses opp fra sommeren. Foto: Bøler bad

— Samtidig med prisøkningen, blir tilbudet til de som ønsker å svømme i byen kraftig redusert. Oslofolk må i dag betale mye mer for et mindre og dårligere tilbud. I tillegg skal man på sikt tåle lengre reisetider og høyere transportutgifter for å bruke det som blir igjen av fungerende bad når også Bøler Bad blir stengt. Det er en helt uakseptabel, urimelig og uforsvarlig økning, skriver Ensjø-boer Sandro Sferrino i en epost til VårtOslo.

Han får støtte av Johan Nordstrøm, som Aftenposten møter på Bøler Bad.

— Det er dyrt å svømme fra før, altså. For noen kan nok inngangsbilletten bli en del penger, sier Nordstøm.

— Må redusere kostnader

I bymiljøetaten har de forståelse for at badegjestene reagerer på prisøkningen.

— Vi beklager at dette går utover brukerne våre, men vi håper på forståelse for at vi ikke har noe annet valg. Vi er nødt til å gjøre tiltak som får effekt for årets budsjett, påpeker Femoen.

Hun kan ikke overfor Aftenposten love at vinterens til nå lave strømpriser vil gi noen effekt på neste prisfastsettelse.

Powered by Labrador CMS