Nå kan du stemme på hvem som skal vinne årets miljøpris fra kommunen. Her ser du et bilde fra Evangeliesenteret tatt av Matsentralen, fjorårets vinner. Foto: Matsentralen
Nå kan du stemme på hvem som skal vinne årets miljøpris fra kommunen. Her ser du et bilde fra Evangeliesenteret tatt av Matsentralen, fjorårets vinner. Foto: Matsentralen

Hvem eller hva fortjener årets miljøpris?

Publisert Sist oppdatert

Oslo kommune har delt ut sin egen miljøpris helt siden 1986. Nå kan du være med på å bestemme årets vinner.

Kjenner du noen som gjør en storstilt innsats for miljøet? Er det et miljøprosjekt i ditt eget nærområde som du føler at trenger å løftes fram og få litt ekstra heder og ære?

Dette er juryens kriterier for å være med å kjempe om Oslo kommunes miljøpris for 2017.

Oslo miljøpris skal gå til noen som ved sin innsats for miljøet i Oslo kan fremstå som et godt eksempel for andre ved å:

  • enten ha gjort en innsats over lang tid
  • og/eller være en pioner på et område
  • og/eller ha gjort noe som har gitt betydelige miljørelaterte resultater

Med miljøinnsats menes tiltak som kan bedre vårt fysiske miljø som for eksempel: 

  • renere vann, luft og jord
  • reduksjon av klimagasser, forurensning og støy
  • bevaring av biologisk mangfold og verdifull natur
  • miljøriktig forbruk, innkjøp og håndtering av avfall
  • miljøvennlig byggeri

Oslos miljøpris kan ikke gis tjenestesteder i Oslo kommune, men hederlig omtale kan gis til spesielt gode miljøprosjekter i egen organisasjon.

Kilde: Oslo kommune, bymiljøetaten

Hvert år deler bymiljøetaten ut Oslo kommunes miljøpris, hvor de hedrer prosjekter juryen føler er med på å skape et ekstra fokus på miljøet i hovedstaden.

Bymiljøetaten ønsker nå ditt og mitt forslag til hvem som skal motta prisen for 2017.

—  Prisen skal stimulere til og belønne nytenking og innsats i miljøarbeidet. Den kan gis til kommunens innbyggere, virksomheter, organisasjoner og næringsliv. I tillegg til selve prisen kan foreslåtte kandidater gis hederlig omtale, skriver bymiljøetaten på sine egne nettsider.

Nominer din kandidat innen 20.april

I fjor var det Matsentralen som fikk prisen for sin innsats med å redistribuere overskuddsmat til vanskeligstilte i byen.

Tidligere har aktører som Bondens marked, Geitmyra matkultursenter for barn og Østmarkas venner gått av med seieren, i hard konkurranse med andre nominerte.

Tiden for utdelingen av årets pris nærmer seg med stormskritt. Denne blir delt ut i forbindelse med verdens miljøverndag 6. juni.

Du kan sende ditt forslag til hvem som fortjener prisen til [email protected] eller bruk dette skjemaet.

Frist er 20. april.