Flytebrua til Sørenga ble stengt av sikkerhetsgrunner søndag ettermiddag. Allerede i lpet av dagen elel ri morgen kan brua igjen være åpen. Foto: Stian Maurveg

Søndag stengte politiet flytebrua til Sørenga på grunn av utrygt gangdekke. Allerede i dag eller i morgen åpner den igjen

I helga rev badelystne oslofolk vekk politiets sperrebånd foran brua, trass i det utrygge underlaget. Snart får folk lov til å gå der igjen.

Publisert

Søndag ettermiddag tok flere bekymrede osloborgere kontakt med politiet etter at det hadde opplevd flytebrua fra Operaen og ut til Sørenga som utrygg. Etter nærmere inspeksjon fant politi og brannvesen det nødvendig å sperre brua for trafikk.

— Det viser seg at rammen under gitteret som utgjør gangdekket på brua er dårlig. Skulle denne rammen knekke, vil folk gå rett i vannet. Derfor fant vi det nødvendig å stenge brua umiddelbart, sa operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Steinar Hausvik, søndag ettermiddag til NRK Østlandssendingen.

Brua vil åpnes raskt

Etter meldingene om skader på brua, har bymiljøetaten allerede vært på befaring for å se på skadene. Disse er ikke større enn at brua høyst sannsynlig kan gjenåpnes i løpet av i dag eller i morgen.

Deler av gitteret folk går på var falt ned under flytebrua til Sørenga søndag ettermiddag. Foto: Oslo politidistrikt

— Det er noen strekkmetalldeler som har løsnet. Vi har bestilt aluminiumsplater, som vil bli lagt på så snart som mulig. Vi regner med at dette vil skje i løpet av dagen eller morgendagen, sier presseansvarlig i bymiljøetaten, Monica T. Olsen, til VårtOslo.

Inntil brua blir gjenåpnet er eneste alternative tilgang til badetilbudet på Sørenga via østsiden av av bebyggelsen.

LES OGSÅ: Om to år ønsker Oslo havn at gangbrua til Sørenga skal vekk

Publikum ga blaffen i sperringer

Søndagens stenging av sikkerhetsgrunner ble lite godt mottatt av solhungrige osloborgere. Kort tid etter at politiet hadde sperret brua med sperrebånd, rev sommeryre osloborgere ned sperringene og beveget seg ut på brua. Oslopolitiet ser alvorlig på at publikum ikke overholdt sperringene.

— Vi har sikret oss bilder av folk som brøt sperringene, og disse vil kunne bli kontaktet av politiet i ettertid, sier operasjonsleder Hausvik til NRK Østlandssendingen.

Powered by Labrador CMS